ŞAMPİYONLAR LİGİ

UEFA Süper Kupa maçı konaklama ücretlerini uçurdu

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, 8 Ağustos'ta Real Madrid ile Manchester United arasında oynanacak UEFA Süper Kupa maçı, şehirdeki konaklama ücretlerinde büyük artışa neden oldu.

UEFA Süper Kupa maçı konaklama ücretlerini uçurdu
UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi  şampiyonu Manchester United'ın mücadele edeceği karşılaşma nedeniyle hareketli  günler geçiren Üsküp, dünyanın dört bir yanından konukları ağırlamaya  hazırlanıyor.
 
Üsküp'teki II. Filip Arena'da oynanacak maç öncesinde, mütevazı bir  Balkan şehri Üsküp'teki konaklama ücretlerinin olağanüstü seviyede artması  dikkati çekti.
 
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre 7-9 Ağustos tarihlerinde  Üsküp'te otel, pansiyon, konuk evi ve dairelerin gecelik konaklama ücreti 80 avro  ile 4 bin avro arasında değişiyor.
Yüksek ücretlere rağmen şehir genelindeki otel, pansiyon ve konuk  evlerinde boş oda kalmazken, merkezin uzağındaki küçük otel ve pansiyonlardaki  gecelik konaklama ücreti dahi 80 avroya kadar yükseldi. Şehir merkezindeki bazı  otellerde ise gecelik konaklama ücreti 4 bin avro olarak göze çarptı
 
Üsküplüler bedava konaklama imkanı sunuyor
 
 Bu arada aşırı yüksek konaklama ücretleri, yerel ve dünya kamuoyunun  tepkisini çekerken, Üsküplü bir grup genç tarafından kurulan "WeTalkIT" topluluğu  şehre gelen yabancı taraftarlara ücretsiz konaklama imkanı sunuyor.
"SuperCupSkopje.com" adını verdikleri platform aracılığıyla yabancı  taraftarların Facebook veya mail yoluyla kayıt yaptırdıktan sonra gerekli  bilgileri girerek konaklama veya yatak imkanlarından yararlanmaları sağlanıyor.
 
Ücretsiz konaklama hizmeti sağlayabilecek herkese destek vermeleri  çağrısında bulunan grup, yayımladıkları açıklamada, "Bir şekilde bu inisiyatife  destek olmak isteyenlere, bu haberi arkadaşlarıyla paylaşmaları çağrısında  bulunuyoruz. Ümit ediyoruz, Üsküp'ün imajını düzelteceğiz." ifadelerine yer  verdi.
 
Üsküp Belediye Başkanı Trajanovski'den çağrı
 
Birkaç gün önce Makedonya Futbol Federasyonu yetkilileri ile ortak  basın toplantısı düzenleyen Üsküp Belediye Başkanı Koce Trajanovski, otellerin  özel işletmeler olduğunu ancak konaklama ücretlerinin aşırı yükseltilmesinin  şehrin imajı açısında iyi olmadığını söyledi.
 
 Böyle bir durumda Üsküp'ün, otelcilerin ve ülkenin kaybedeceğini ifade  eden Trajanovski, "Bölgenin en iyi statlarından birine sahibiz. Otelcilik  anlamında kendimizi gerekli düzeyde takdim etmezsek, ileride Avrupa veya dünya  seviyesinde bir spor organizasyonunu kaybedebiliriz." şeklinde konuştu.
 
 Trajanovski, Üsküp'teki konaklama ücretlerinin yüksek olmasının,  yabancı taraftarları Sofya (Bulgaristan) veya Selanik'te (Yunanistan) konaklamaya  zorlayabileceğini ifade etti.
 
İspanya'nın Real Madrid ile İngiltere'nin Manchester United  takımlarının karşılaşacağı UEFA Süper Kupa maçı, 8 Ağustos'ta 33 bin 460 seyirci  kapasiteli II. Filip Arena'da oynanacak. 1947'de açılan stat, son olarak 2011'de  yenilenmişti.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER