SÜPER LİG

UEFA Türk kulüplerini men edecek mi?

UEFA Finansal Fair-Play kurallarına uyum sağlayamayan Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor için cezalar kapıda. Aralıktaki toplantılarda kupalardan men cezası da çıkabilir.

UEFA Türk kulüplerini men edecek mi?

Toplam borcu 4 milyar lirayı aşan Spor Toto Süper Lig'in 18 takımının finansal fair-play kuralları nedeniyle başı UEFA ile dertten kurtulmuyor.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, aralık ayında UEFA ile masaya oturacak. Geçtiğimiz yıllarda birçok Türk takımını Avrupa kupalarından men eden UEFA, son olarak mali tablolarında düzensizlik tespit ettiği Fenerbahçe ve Trabzonspor'u görüşme odasına çağırdı. Bu iki takımın UEFA gelirleri donduruldu.

Vitor Pereira gidici gibi

FENERBAHÇE HAZIRLANIYOR

Fenerbahçe'ye yapılan uyarıda gelir-gider tabloları arasında büyük fark oluştuğu belirtilerek bunun nedenleri ve çözümlerinin görüşülmesi gerektiği ifade edildi. Avrupa futbolunun patronu, 4 Aralık'ta Fenerbahçe'nin önüne finansal fair-play kurallarını koymaya hazırlanıyor.

Son 2 sezonda Fenerbahçe'nin gelir-gider farkı toplamı 152 milyon TL yani 50 milyon euro. UEFA Fenerbahçe'ye, "3 sezon boyunca bu farkı toplamda yıllık 10 milyon euroda tut" yani, "Oyuncu satmadan, alamazsın" diyecek. Fenerbahçe ikinci kez tekrarlanan bu ceza yüzünden Avrupa kupalarında kadro kısıtlaması ile karşılaşabilir.

Semih Kaya'nın bedeli açıklandı

TRABZONSPOR GÖRÜŞME ODASINDA

UEFA gelirleri geçici olarak dondurulan Trabzonspor da puan silme, Avrupa kupalarından men gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. UEFA'dan aralıkta yanıt bekleyen Galatasaray da Avrupa kupalarından men tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. UEFA, Beşiktaş'a ise bu yıl 5.5 milyon euro para cezası vermişti.

Yorumlar