SÜPER LİG

UEFA'dan 4 Türk takımı için açıklama

UEFA, Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde 6 takıma soruşturma başlattığını ve 4 Türk takımını da incelemeye devam ettiğini açıkladı.

UEFA'dan 4 Türk takımı için açıklama

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde vadesi geçmiş borçları nedeniyle 6 takımı UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu'na sevk ettiğini belirtti.

Açıklamada, hakkında soruşturma başlatılan Azerbaycan'dan Inter Bakü, Portekiz'den Braga, Romanya'dan Targu-Mures, Astra Giurgiu ve Botoşani ile Ukrayna'dan Dnipro kulüpleri hakkındaki kararın yıl sonundan önce verileceği ifade edildi.

Daha önce incelenmeye alınan Türk takımları Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Kardemir Karabükspor'un ise gelecek aylarda da soruşturmasının devam edeceği kaydedildi. 

Galatasaray ve Kardemir Karabükspor dışında incelenen 8 kulübün Avrupa kupası gelirlerinin geçici olarak dondurduğu da vurgulandı.

UEFA Fenerbahçe'ye 2 yıl süre tanıyacak

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu, Finansal Fair Play kurallarından Başa Baş (Break Even) kuralına uyumsuzluk nedeniyle Fenerbahçe ve Trabzonspor hakkında inceleme başlattığını geçen hafta duyurmuştu. 

UEFA'dan 4 yıl men cezası

Galatasaray incelenmeye devam ediyor

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu, 2015-2016 sezonunda başa baş dengesini sağlaması için bazı takımlarla yapılan anlaşma kapsamında, Türkiye'den Galatasaray ve Kardemir Karabükspor'un da bulunduğu 8 takımın incelenmesine devam edildiğini de kaydetti.

Komisyon tarafından 2015-2016 sezonunda incelemesine devam edilen iki Türk takımı dışındaki diğer 6 kulüp ise İngiltere'den Hull City, Yunanistan'dan Panathinaikos, İsrail'den Hapoel Tel-Aviv, Polonya'dan Ruch Chorzow, Portekiz'den Sporting Lizbon ve Rusya'dan Rostov oldu.

Kriz... Ruslar artık gelmiyor

Karabükspor'dan açıklama

UEFA'nın, finansal fair play kuralları çerçevesinde Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Kardemir Karabükspor'un incelenmesine devam edildiğini bildirmesi üzerine Karabükspor’dan açıklama geldi.

Kardemir Karabükspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübümüz 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016 futbol sezonlarında kulüp lisans ve mali fair play talimatı kapsamında yer alan, sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterlere ilişkin tüm gereklilikleri yerine getirerek, UEFA Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Lisans sertifikası almaya hak kazanmıştır" denildi.

Liglerde haftanın programı

Açıklamada ayrıca, "Bu kapsamda 2014-2015 futbol sezonunda kulübümüz UEFA Avrupa Kupasına katılmıştır. UEFA tarafından UEFA Lisansı alan futbol kulüpleri çeşitli denetlemelere tabi tutulmaktadır. Ülkemizdeki UEFA lisansı alan diğer futbol kulüpleri gibi, kulübümüzde bu denetimlere tabidir. 2015-2016 sezonunda ülkemizde 11 Süper Lig takımı, PTT 1. Lig'de ise sadece kulübümüz UEFA lisansı almaya hak kazanmıştır. Kamuoyunda kulübümüz hakkında UEFA tarafından soruşturma açıldığından bahisle haber yapılmış olmakla birlikte, yapılan soruşturma rutin mali denetimlerle ilgili olup, kulübümüzce gerekli belgeler UEFA'ya iletilmiştir" ifadelerine yer verildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER