MİLLİ TAKIM

UEFA'dan Almanya'ya EURO 2024 cevabı

Alman Sport Bild Dergisi'nin, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Almanya'nın kazandığını iddia etmesi üzerine, UEFA'dan cevap geldi.

UEFA'dan Almanya'ya EURO 2024 cevabı

Sport Bild, Türkiye'nin de aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kapalı kapılar arkasında Almanya'ya verildiğini yazdı.

Habere göre Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile görüştüğü ve işi bağladığı iddia edildi. UEFA'dan ise cevap geldi.

UEFA'DAN MERKEL'E KÖTÜ HABER

Almanya Başbakanı Merkel'in de görüşmelerden bilgisi olduğu ileri sürülürken, Grindel'in UEFA Başkanı Ceferin ile yaptığı konuşmadan sonra konuyla karamsar konuştuğu kaydedildi.

Türkiye'nin de ev sahipliği yapmak için başvuruda bulunduğu bu dev organizasyon için Grindel'in, "EURO 2024 kesin bizim" diye her yerde konuşması üzerine ise Ceferin'in kendisini uyardığı, "Biraz geri çekil" dediği belirtildi.

Ceferin

Derginin haberinde, "Gerçek ise çok farklı" ifadeleri yer aldı ve kupanın kesinlikle Almanya'ya verileceği bildirildi. Almanya'nın 1988 yılından sonra ikinci kez kupaya ev sahipliği yapacağını yazan Sport Bild, Almanya'nın oyları garantiye almak için şimdiden görüşmelere başladığını vurguladı.

Almanya'nın 19 UEFA üyesi ülke ile görüşmeler yaptığı da kaydedildi. Ayrıca Avrupa Kulüpler Birliği'nden iki üyenin UEFA İcra Kurulu'nda oy kullanacağına dikkat çekilen haberde, "Bu da bizim için avantaj" denildi.

Haberde, "İtalyan Agnelli (Juventus) ve İngiliz Gazidis (Arsenal) de oy kullanacak. Agnelli bize oy verirse, Almanlar EURO2028 için İtalya'yı destekleyecek. İngiltere de bir Dünya Kupası'nda desteklenecek" ifadeleri kullanıldı.

CEM ÖZDEMİR

CEM ÖZDEMİR DE LOBİ ÇALIŞMASI YAPIYOR

Türkiye düşmanlığı ile bilinen Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de şampiyonanın ülkemizde yapılmaması için lobi çalışmasına başladı. Bu organizasyonların, "Rüşvetin dönmediği ülkelerde" yapılması isteyen Özdemir, Almanya'nın 2006 Kupası'nı almak için verdiği milyonlarca euroluk rüşveti görmezden geldi.

Futbola rüşveti bulaştıran Almanya'nın daha önce de 1954'te Dünya Şampiyonu olduğunda Macaristan'a karşı final maçı öncesinde doping yaptığı ortaya çıkmıştı. Almanya'nın 2024 Şampiyonası'nı alabilmek için 2006'daki rüşvet kozunu kullanıp kullanmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Yorumlar