ŞAMPİYONLAR LİGİ

UEFA'dan Celtic'e pankart soruşturması

UEFA, İskoçya'nın Celtic takımına Sampiyonlar Ligi'nde Milan'a karşı oynanan maçtaki yasadışı bir pankart için soruşturma açtı.

UEFA'dan Celtic'e pankart soruşturması
Neil Lennon'in ekibi Celtic, kendi sahasında 3-0 yenildikten sonra üst turlarda ve Avrupa Ligi'ne mücadele etme şansını yitirdiği gibi ayni zamanda UEFA ile saha dışındada bir problemle karşı karşıya geldiler.

UEFA raporunda salı akşamı Glasgow'da oynanan AC Milan maçındaki spor dışı ve yasak bir pankarttan dolayı Celtic FC'ye karşı disiplin soruşturması açıldıgını belirtti. Daha önce de bu tarz olaylar nedeni ile UEFA'dan para cezaları alan Celtic bu sefer bu kadar kolay kurtaramayacağı söyleniliyor. Bu konunun 11 Aralık'taki UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nda ele alınacagi bildirildi.  
 
Avrupa futbolunda geçerli disiplin kurallarina göre,taraftarlarin davranışları, hareketleri veya yaptiklari tezahuratların siyasi, ideolojik, dini, saldırgan ve kışkırtıcı olmamasi gerekiyor.

Bu arada,26 Kasim Salı günü oynanan mac esnasinda, 25 yaşindaki İskoç bir taraftarin sahaya lazer tuttugu için polise ihbar edildi. Celtic bu sezonun başında Kuzey İrlanda takımı Cliftonville'a karşı oynanan maçta taraftarının yaktığı meşalelerden dolayı UEFA'dan 4,221 pound ceza almıştı.

Ayrıca Celtic, Avrupa Ligi'nde Fransiz ekibi Rennes ile olan musabakada taraftarinin yaptigi yasadışı tezahuratlar yüzünden 12,000 pound ceza almıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER