MİLLİ TAKIM

UEFA'dan iki ülkeye önemli uyarı

UEFA Rusya Futbol Federasyonu (RFS) ve İngiltere Futbol Federasyonuna (FA) olayların tekrarı durumunda diskalifiye etme uyarısında bulundu.

UEFA'dan iki ülkeye önemli uyarı

UEFA, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) dün İngiltere ile Rusya arasında oynanan maçta, taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle Rusya Futbol Federasyonu (RFS) ve İngiltere Futbol Federasyonuna (FA) olayların tekrarı durumunda diskalifiye etme uyarısında bulundu.

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, "UEFA İcra Kurulu, her iki ülke federasyonunu uyarmaktadır ve benzer olayların tekrarlanması durumunda RFS ve FA'ya EURO 2016'dan diskalifiye edilmek dahil ek yaptırımlar uygulamaktan çekinmeyecektir." denildi.

Ayrıca açıklamada, "İki ülke federasyonuna, taraftarlarının uygun ve saygılı davranışlar göstermesi uyarısında bulunuyoruz." ifadesine yer verildi.

UEFA, EURO 2016 kapsamında Marsilya'nın Veledrome Stadı'nda Rusya'nın İngiltere ile oynadığı mücadelede Rus taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle RFS hakkında soruşturma başlatmıştı. 

İngiltere-Rusya arasında dün yapılan ve 1-1 berabere biten maç öncesi iki takım taraftarları arasında çıkan kavgada 2'si ağır 6 kişi yaralanmıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER