FUTBOL

UEFA'dan İstanbul'a Euro 2020 çalımı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) final ve yarı final maçlarına ev sahipliği yapacak şehirler belli oldu. İstanbul yine devre dışı kaldı..

UEFA'dan İstanbul'a Euro 2020 çalımı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) final ve yarı final maçlarına, İngiltere'nin başkenti Londra'nın Wembley Stadı ev sahipliği yapacak.

Turnuvada yarı final ve final maçlarına ev sahipliği yapacak olan Londra'daki belediye binasında gerçekleştirilen programa, UEFA'nın yeni başkanı Aleksander Ceferin, İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Clarke, Londra Belediye Başkanı Sadık Han ve çok sayıda davetli katıldı.

İSTANBUL YOK

UEFA Başkanı Aleksander Caferin, şampiyonanın final ve yarı final maçlarına Londra'nın, 4 çeyrek final maçı ile 3 grup maçının ise Almanya'nın Münih, Azerbaycan'ın Bakü, İtalya'nın Roma, Rusya'nınSaint Petersburg kentlerinin evsahipliği yapacağını duyurdu.


Son 16 ve grup maçlarının ise Danimarka'ın Kopenhag, Romanya'ın Bükreş, Hollanda'nınAmsterdam, İrlanda Cumhuriyeti'nin Dublin, İspanya'nın Bilbao, Macaristan'ın Budapeşte,Belçika'nın Brüksel ve İskoçya'nın Glasgow kentlerinde yapılacağı bildirildi.

HEDEF SEYİRCİYİ ARTTIRMAK

UEFA'nın yeni başkanı belli oldu

UEFA, şampiyonayı alışılmışın dışında birden çok ülkede düzenleyerek maçları tribünden izleyen futbolsever sayısını artırmayı hedefliyor.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerini düzenlemek için Azerbaycan'ın Bakü,Belarus'un Minsk, Belçika'ın Brüksel, Bulgaristan'ın Sofya, Danimarka'ın Kopenhag,İngiltere'nin Londra, Makedonya'nın Üsküp, Almanya'nın Münih, Macaristan'ın Budapeşte,İsrail'in Kudüs, İtalya'nın Roma, Hollanda'nın Amsterdam, İrlanda Cumhuriyeti'nin Dublin,Romanya'nın Bükreş, Rusya'nın Saint Petersburg, İskoçya'nın Glasgow, İspanya'nın Bilbao,İsveç'in Stockholm, Galler'in Cardiff kentleri aday olmuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER