SPOR MEDYASI

UEFA’nın yol haritasını yazdı

TFF, PFDK’nın aldığı son kararlarla ilgili dosya metninin İngilizce ve Türkçe tercümesini UEFA’ya gönderdi. BBC, UEFA’nın yol haritasını yazdı

UEFA’nın yol haritasını yazdı
TFF, 58. maddeyle ilgili değişikliğin ardından PFDK'nın aldığı son kararlarla ilgili dosya metninin İngilizce ve Türkçe tercümesini de UEFA'ya gönderdi.

Ayrıca gerekçeli kararlar da iletildi. UEFA İcra Kurulu, dosyayı değerlendirip Disiplin Kurulu'na havale edecek. Kurulun, duruma göre TFF'den savunmasını istemesi bekleniyor.

KARAR 1 AYDA ÇIKABİLİR
UEFA, gerek duyarsa, TFF'ye ya da soruşturmada adı geçen takımlara ceza verebilir. Bu konuda yapılacak yazışmalar ve görüşmeler paralelinde, bu sürecin en az 1 ayda tamamlanacağı bildirildi. Federasyon yetkilileri, "Her şeyi uluslararası normlara göre uyguladık. Bu yüzden ceza beklemiyoruz" diyor. Ancak spor hukukçuları 1 ila 3 yıl arasında ceza gelebileceğini iddia ediyor.

BBC, UEFA'nın yol haritasını yazdı

İngiltere'nin en önemli yayın kuruluşu BBC, PFDK'nın kararlarını okuyucularına duyurduktan sonra "Peki bundan sonra UEFA ne yapacak?" diye sordu. 3 seçenekli bir yol haritası çizdi:

1- Disiplin Kurulu'nun kararını kabul etmek. Ancak burada, Avrupa'da şike soruşturmaları ardından yaptırım uygulanan kulüplerin federasyonlarından gelecek tepkileri göğüslemek zorunda kalacak olan UEFA'nın bir emsal yaratmaktan endişe edebileceği düşünülebilir.

2- Soruşturmada adı geçen kulüplere UEFA'nın kendisinin, Avrupa kupaları yasağı getirerek yaptırım uygulaması.

3- Türkiye Futbol Federasyonu'nu kararını gözden geçirmeye zorlamak. Aralarında milli takım da dahil olmak üzere Türk futbolunun toplu halde uluslararası turnuvalardan yasak öngören yaptırım olasılıklarını gündeme getirmek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER