FUTBOL

Uğur Meleke: Fatih Terim hesap soracaktı sahi ne oldu o iş?

Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Meleke, EURO 2016'nın sona ermesiyle birlikte ünlü teknik adamların istifa ettiğini belirterek Fatih Terim'i hedef aldı.

Uğur Meleke: Fatih Terim hesap soracaktı sahi ne oldu o iş? - Sayfa 1

Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Meleke, EURO 2016'nın sona ermesiyle birlikte ünlü teknik adamların istifa ettiğini belirterek Fatih Terim'i hedef aldı. Tecrübeli yorumcu, "Vrba ve Del Bosque görevlerinden istifa ettiler. Caciç de Hırvat kamuoyunda hedef tahtasında. Terim içinse şu anda her şey doğal, her şey normal akışında. Türkiye prim gündemiyle meşgul, futbolcular zan altında. İstifa ihtimali bile yazılmadı Türk medyasında. Sahi basın toplantısı yapılacaktı, ne oldu ona?" diye sordu.

Uğur Meleke: Fatih Terim hesap soracaktı sahi ne oldu o iş? - Sayfa 2

UĞUR MELEKE FATİH TERİM'İ TOPA TUTTU: İşte o yazı: "Dünya futbol tarihinde 3 büyük turnuvayı üst üste kazanan tek milli takımın teknik direktörü olan Del Bosque ve Çek Cumhuriyeti'nin yetenek açısından en kısıtlı kadrolarından birini finallere taşımayı başaran Vrba, EURO 2016'daki başarısızlığın ardından istifa etti. Hırvatistan'ın hocası da hedef tahtasında. Terim içinse şu anda her şey doğal, her şey normal akışında...

Uğur Meleke: Fatih Terim hesap soracaktı sahi ne oldu o iş? - Sayfa 3

Pavel Vrba, Çek futbol tarihinin yetenek açısından en kısıtlı kadrolarından birini, elemelerin bitimine 2 maç kala turnuvaya götürmeyi başardı. Hem de Hollanda-Türkiye gibi devlerin olduğu bir grupta. Hem de lider olarak. Sadece 5 yıl içinde Viktoria Plzen gibi isimsiz bir kulüple Napoli, Atletico Madrid gibi devleri alt ettikten sonra Çekler'le başardığı da olağanüstüydü yerel kamuoyuna göre. Euro 2016'da 3 maçta sadece 1 puan alınca öykünün sonuna gelindi. Çek Futbol Federasyonu, 3 yıllık sözleşmesi biten Vrba ile yola devam edilmeyeceğini açıkladı. Plzen ve Çek Milli Takımı ile başardıkları onun istifasını engelleyemedi.

Uğur Meleke: Fatih Terim hesap soracaktı sahi ne oldu o iş? - Sayfa 4

DEL BOSQUE GERÇEK BİR EFSANE Vicente Del Bosque, dünya futbol tarihinde 3 büyük turnuvayı üst üste kazanan tek milli takımın yaşayan efsane teknik direktörüydü. Aragones'in 2008 Avrupa şampiyonu ekibini gençleştirerek ve her geçen gün daha dikine oynatarak 2010 ve 2012'nin şampiyonu yaptı. Futbolda bir devrin değişmesine Xavi, Iniesta gibi arkadaşlarıyla beraber öncülük etti; Real Madrid'den sonra milli takımda da madalya koleksiyonculuğunu sürdürdü. 2014 Dünya Kupası'ndaki hezimetten sonra Euro 2016'da da İtalya'ya kafa tutamayınca başarısızlığı üstlendi. Gereken nesil değişikliğini yapamadığını kabul etti. 2 Şampiyonlar Ligi, 2 La Liga, bir Dünya bir de Avrupa şampiyonluğu, onu görevde tutmaya yetmedi. Ve 65 yaşında antrenörlüğe veda etti.