SPOR MEDYASI

Uğur Meleke'den Fatih Terim'e tazminat çağrısı

Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Meleke, son yazısında Milli takımdaki görevine son verine Fatih Terim'in alacağı tazminat ile ilgili görüşlerini kaleme aldı....

Uğur Meleke'den Fatih Terim'e tazminat çağrısı

Uğur Meleke, son yazısında Milli takımdaki görevine son verine Fatih Terim’in alacağı tazminat ile ilgili görüşlerini kaleme aldı.

“Size verilecek tazminatla yurttaki tüm engellilerin 10 yıllık spor masrafı çıkıyorsa… O parada Şırnaklı çocuk Hüseyin'in, Sinoplu genç Ahmet'in, İstanbullu bedensel engelli ‘Çolak Mehmet'in hakkı varsa… Bin kez düşünmelisiniz tazminat hakkında.” “Türk halkı, milli takımın hocasına çalışmayacağı bir senenin maaşı olarak 4 milyon Euro ödenmesini istemiyor. Bence size yakışan o tazminatı almamak ya da alıp tamamını, Futbol Federasyonu’nun altyapı ve engelli organizasyonuna bağışlamaktır.”

Terim'in futbolun içinde geçen yaklaşık 50 yılının son bölümünde ona daha önce hiç kimseye verilmemiş, bundan sonra da hiç kimseye verilmeyecek bir pozisyon teslim edildi: Türkiye Futbol Direktörlüğü. 4 yıl boyunca acısıyla tatlısıyla bu görevi yaptı, karşılığı olarak da Türk futbolunda bir antrenöre ödenen en yüksek maaşlardan biri ödendi. Hatta Euro 2016 katılımcıları içinde de en yüksek üçüncü maaştı onunki. Bu maaşla ilgili kamuoyunda “tüyü bitmemiş yetimin hakkı” edebiyatı dillendirilince, TFF itiraz ediyor. Kendi açılarından da belki haklı gözüküyorlar. Zira bu sözcükleri kullandığınızda halkta, bu paranın kendi ceplerinden çıktığı algısı oluşuyor. Oysa Türkiye'de milli takım antrenörünün maaşını halk ödemez, TFF kendi gelirleri ile öder.

TFF'nin 2016-2017 dönemi geliri, devasa bir rakam, tam 602 milyon lira… Bu hasılatın içinde de 141 milyonun milli takım gelirleri olduğunu not etmek gerek. Yani TFF, antrenörünün maaşını da, sporcunun primini de kendi bütçesinden rahatlıkla ödeyebilen özerk bir kurum.

Milli Takım'ın yeni hocası kim olacak? İşte yeni rota

HAKKARİLİ ÇOCUKLARI VE ENGELLİLERİ UNUTMAYIN!

Ancak, modern bir ülkede, bir futbol federasyonunun görevi, sadece milli takıma maaş ve prim ödemek değil elbette. Bu TFF'nin, 81 vilayete futbolu götürmek, Hakkarili-Şırnaklı-Sinoplu çocuğa formayla-topla spor yaptırmak, bedensel engelliyi oyuna katmak gibi son derece hayati ödevleri var.

Zaten zurnanın zırt dediği yer de burası…

Sizin yıllık bütçenizde sadece personel gideriniz 32 milyon, büro gideriniz 24 milyonsa, engelli futbolu gideriniz 1 milyon 417 bin lira olmamalı! İki gün önce olimpiyat şampiyonu olan işitme engelli futboluna 2016-17'de harcanan para, yalnızca 351 bin lirada kalmamalı. İşte o “tüyü bitmemiş yetimin hakkı”nın konuşulabileceği nokta da burası.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER