ROPÖRTAJ

Ujfalusi 'den Melo ve Muslera yorumu

-Galatasaray'da forma giydiği dönemde sarı kırmızılı taraftarların sevgilisi haline gelen Tomas Ujfalusi, birçok konuda açıklama yaptı.

Ujfalusi 'den Melo ve Muslera yorumu
Galatasaray'ın eski savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi, sarı kırmızılı takımın eski teknik direktörleri Mancini ve Prandelli'den Felipe Melo'nun olası Inter transferine kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ajansspor'un haberine göre; İtalyan basınına röportaj veren Ujfalusi, “2004 ile 2008 yılları arasında Fiorentina’da oynarken hep üst sıraları zorlayan bir takım görüntüsü sergiliyorduk. Şüphesiz ki bunda Cesare Prandelli’nin payı büyüktü. O benim kariyerimin en önemli teknik direktörü ve ona gerçekten çok şey borçluyum" ifadesini kullandı.

Ujfalusi, "Prandelli Galatasaray’ın başına geçtiğinde Roberto Mancini’nin takımını devralmıştı. İtalya’da yaşamış, o ekolü bilen bir futbolcu olarak bunun ne demek olduğunu iyi biliyorum. Tamamen yeni bir taktik belirlemeniz lazım ve bu oldukça zordur. Türkiye’de ise futbola bakış açısı çok farklı ve maalesef onların tarzı Türkler’e uymadı.



Mancini teknik ekiple, takımla, yöneticilerle iyi ilişkiler kurmuştu ve bunun sonucunda iyi sonuçlar almayı başardı. Şimdi de Inter’i çok zor bir durumda devraldı ve eylül ayında apayrı bir takım sahaya sürmek zorunda" dedi.

Inter'in transfer listesinde olduğu ileri sürülen Galatasaray'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo hakkında da konuşan Ujfalusi, "Felipe Melo’nun, Inter için doğru adam olduğunu düşünmüyorum. O sadece sportif açıdan değil, karakteristik açıdan da kendini oldukça geliştirdi ve olgunlaştı. Tartışmasız mükemmel bir oyuncu ancak artık yaşı ilerledi, 32 yaşında ve genç bir oyuncu değil" diye görüş bildirdi.

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'ya da ayrı bir parantez açan Tomas Ujfalusi, "Galatasaray’da oynayan ve ilerleyen zamanlarda İtalya’da görmek isteyeceğim tek isim Fernando Muslera ancak bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’de oyuncular gerçekten iyi para kazanıyorlar ve onlara birçok fırsat sunan mükemmel bir şehirde yaşıyorlar" diyerek sözlerini tamamladı.

 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER