SPOR MEDYASI

Uluç'a göre kim şampiyon olur?

Hıncal Uluç'a göre bu sezon Turkcell Super Lig'in şampiyonu kim olacak? İşte usta kalemin ilginç lig analizi ve şampiyonluk adayı.

Uluç'a göre kim şampiyon olur?

Fotomaç gazetesinde kendisi ile yapılan söyleşide, Huıncal Uluç, Galatasaray'ın Ankaragücü karşısında futbolunu değerlendiriyor ve ilginç bir analiz ile bu seneki şampiyon adayını açıklıyor. İşte o değerlendirmeden bir bölüm:

Ankaragücü, Galatasaray'dan sonra ligin en güçlü takımı... Galatasaray için söylediğimi Ankaragücü için de söyleyebilirim: İki takım yapabilirler, lige katılabilirler ki orijinali öyleydi ve ikisi de en azından UEFA Kupası'na katılmak için oynayabilir. Böyle bir takımı 3-0 gibi çok net bir skorla yeniyorsa hele de ligin bitmesine 9 hafta kala, bu Galatasaray'ın şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu gösterir. Tabela böyle diyor. Ama seyrettiğim 90 dakika bakıyorum, maçın bana verdiği izlenim şu...

Bu Galatasaray gelecek hafta Trabzon'u, sonraki hafta da Fenerbahçe'yi yenemez. Trabzon ve Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı yenecek halleri var mı; o da yok. Gözümün önünde Trabzon ile Fener maçlarının skoru yazılı: 0-0, 0-0. 'Bursa'nın hesabına 4 puan' demek. Bu da 'Bursa'nın şampiyonluğun en büyük adayı olması' demek.

Bu hafta artık iyice gördüm ki şampiyon adayı Bursaspor. Ankaragücü maçının bende bıraktığı izlenim bu. Galatasaray iyi futbol oynamıyor. Galatasaray niye iyi futbol oynamıyor; bunun farkında olan da yok. Sene başından yapılan yanlışları düzelten de yok. Maçın istatistiklerine bak; yüzde 56 Ankaragücü'nde top, yüzde 44 Galatasaray'da!..

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER