DİĞER HABERLER

Ümit Çınarlı'nın<font color='#FF0000'> hakemliği yandı!</font>

Amatör Futbol Disiplin Kurulu, hakem Ümit Çınarlı'ya 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Ümit Çınarlı'nın<font color='#FF0000'> hakemliği yandı!</font>
Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), sosyal medyada Uludere olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakem Ümit Çınarlı'ya 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. 
 
Kurulun toplantısından sonra yapılan açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 30 Aralık 2013'te AFDK'ya sevk edilen Çınarlı için 6 ay hak mahrumiyeti cezası verildiği belirtildi. Açıklamada, "Ümit Çınarlı'ya talimatlara aykırı harekette bulunmaktan takdiren ve teşdiden 6 ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine karar verilmiştir" denildi.

TFF hakemi Ümit Çınarlı'nın, twitter hesabından Uludere olayıyla ilgili attığı "tweet"ler tepki çekmişti. Bu olay üzerine AFDK tarafından 6 ay hak mahrumiyeti alan Çınarlı'nın hakemlik hayatı da tehlikeye girdi. Çınarlı'nın Tahkim Kurulu'na başvurması, kurulunda bu cezayı onaması durumunda 6 ay ceza aldığı için hakemlik lisansı iptal edilecek.

TFF Merkez Hakem Kurulu talimatının 35. maddesinin 2. bendinde, "Herhangi bir nedenle disiplin kurulları tarafından bir defada 3 ay ve toplamda 6 aydan fazla süreyle cezalandırılan ve haklarındaki ceza kararı kesinleşen hakem, gözlemci, mentör ve eğitimcilerin lisansları ayrıca bir karara gerek kalmaksızın iptal edilir" ibareleri yer alıyor.  
 
ÜMİT ÇINARLI 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER