GALATASARAY

Ünal Aysal ilk kez açıkladı! Fatih Terim ve Dursun Özbek...

Galatasaray’ın eski başkanlarından Ünal Aysal özel açıklamalarda bulundu. Aysal, Fatih Terim ile ayrılığa giden süreçte yaşanan sıkıntıları, “İlk kez anlatıyorum” diyerek dile getirdi.

Ünal Aysal ilk kez açıkladı! Fatih Terim ve Dursun Özbek...

Spor Toto Süper Lig takımlarından Galatasaray'ın eski başkanı Dursun Özbek, TRT Spor'da katıldığı programda önemli açıklamalar yaptı. Fatih Terim'in takımdan ayrılışı ve gündemle ilgili konuşan Aysal, ses getirecek sözler sarfetti.

Galatasaray’ın eski başkanlarından Ünal Aysal, TRT Spor’da yayınlanan Stadyum programında açıklamalarda bulundu. Aysal, Fatih Terim’in “En son antrenmanda kalmıştık” sözüne cevap verirken, “Fatih hocayı biz göndermedik, kendisi milli takımı seçti” ifadelerini kullandı.

İşte Ünal Aysal’ın çok konuşulacak açıklamaları; “Seçim kararının alınış şekli, zamanlaması doğru değil. Zaman açısından diğer başkan adaylarının hazırlanması imkansız hale geldi. Çok daha hukukisi yapılabilirdi. Usulüne uygun olarak yapılabilirdi. Veya Mayıs ayında da yapılabilirdi. Bu seçimin bu tarihte yapılmasının hiç bir anlamı yok. Teknik direktör değişimi oldu. Yönetim de bundan çok mutlu. Geçinip gidiyorlar. Böyle bir ani kararın nedenini kimse anlayamadı. 3.5 sene görevde kalacak. Galatasaray’ın tüzüğüne de uymuyor. Neresinden tutarsanız tutun mantıklı bir karar değil.”

TEKRAR BAŞKAN ADAYI OLUR MU?: “Gönlümden geçen Mayıs ayında bir seçim yapılması. Galatasaray, 100 yılı aşmış bir kulüp. Teammüllerimizi yerine getiremezsek geleneklerimizi de kaybederiz. Benim karakterimde geriye bakma gibi bir alışkanlık yok. Çıktığım kapıdan tekrar içeri girmek aynı suda iki kez yıkanmak gibi olur. Galatasaray’ı çok seviyorum ancak Galatasaray’a başkan olmadan da hizmet edebilirsiniz. Ben başkanlık düşünmem ama şartlar ne gerektirir bilemeyiz. 2011 yılında da başkan olmayı düşünmüyordum, şartlar öyle gelişti.”

Fatih Terim'in sözleşmesi camiayı kızdırdı

“ORTADA BİR BAŞARI GÖREMİYORUM”: “Benim Dursun Özbek için yorum yapmam ayıp olabilir. Benim için başarı en büyük kriterdir. Başarısız olursanız herkesten önce sizin bunu değerlendirmeniz gereklidir. Ben sadece neticelere bakarım. Baktığım zaman da bir başarı ortada göremiyorum. Bütün Galatasaraylılar gibi benim de bakış açım bu malesef.”

“EĞER MAYIS AYINDA SEÇİM YAPILIRSA…”: “Mustafa Cengiz, benim aleyhime konuşmuş bir kişi. Ama Galatasaray’ı çok seven bir insan. Galatasaray için bir şeyler yapmak istiyor. Diğer adaylara göre çok dürüst olduğunu görüyorum. 5 ay sonra tekrar seçim yaparım diyor. Galatasaray, Mayıs ayında seçim yaparsa layık olduğu bir başkana kavuşur. Adayların hazırlanma imkanı olur. Mustafa Cengiz’in adaylığını hem kutluyorum hem de şans diliyorum. Genel Kurul’un kendisine şans tanıması da takdir toplayacaktır.”

“BAŞKAN OLACAĞIM DEYİP ADAY OLMAZSANIZ…”: “Galatasaray, bir insanın tüm hayatını alan görevdir. Full time bir görevdir. Aday olmayanların zamanı yoktur belki. Zamanının %99’unu kulübe ayırman gerekiyor. Bazılarının buna şansı var, bazılarının yok. Eleştirmek, herkesin hakkıdır. Başkan olacağım diyip aday olmazsanız, bu ayıp bir şeydir ama. Böyle yaparsanız camia sizi siler. Böyle yapan arkadaşlar da var. Benim gibi ilk günden ‘aday olmayacağım’ diyenler de var. Onlara da anlayış göstermek lazım. ”

UEFA’DAN CEZA GELECEK DİYE Mİ BIRAKTI?: “Başkanlığı bırakma sebebim, UEFA’dan gelecek bir cezayı görmem değildi. Galatasaray’dan ayrılmamın hiçbir maddi sebebi yoktu. Ben gittikten sonra Yarsuvat başkan geldi. Aynı futbolcularla devam etti, 3 kupa aldı, 4. yıldızı taktı. Benim bıraktığım mirasla 6 ayda bu yapıldıysa hiçbir maddi zorluk yoktur demektir. ”

“G.SARAY’I BENDEN ÖNCEKİLER BATIRDI”: “328 milyon dolar borçla aldım takımı 2011’de. Devrederken 358 milyon dolarla bıraktım. 30 milyon dolara tamamen değiştirdim takımı. Çok sayıda iyi futbolcu getirdik. Başarı böyle gelir çünkü. Galatasaray’ı batırmış birisi varsa ben değil, benden öncekiler batırmıştır. Batma diye bir şey yok tabi, deyim olarak söylüyorum. Benle beraber Galatasaray’ın marka değeri yükselmiştir. Demek ki yüksek potansiyelli bir kulüp bırakmışım.”

GALATASARAY’DAKİ MALİ RAPOR: “Galatasaray’a geldiğimide uluslarası bir firmayı çağırdık, Galatasaray’a dair durum tespiti yaptırdık. Ayrıldığımız gün de aynı firmaya yine kulübü analiz ettirdik. Biz asla Fraud Audit yaptırmadık başkalarının dediği gibi. Sadece durum tespit raporudur. Ben durum tespiti yaptım, Özbek ise bunu yapmadı.”

“GAYRİMENKULLAR ÇOK UCUZA GİTTİ, ÜZGÜNÜM”: “Genel Kurul, bana da bu arsaları satma yetkisi vermişti. Ama ben Galatasaray’ın hiçbir malını satmak istemedim. Baya bir mülk var ortada. Her şirkete nasip olmaz. Gayrimenkul yatırım yapalım, bu arsaları nakde çevirelim dedim. Bunu yaparak gayrimenkul sizde kalıyor, satmıyorsunuz. Para, dondurma gibi hemen eriyor. Benim bu görüşüme şiddetle karşı çıktılar. Ben de çok sinirlendim, yarın karar alacağım dedim. Ondan sonra ayrıldım. Ben karakter olarak iyimser bir insanım. Kötümser olamam. Mantık olarak baktığım zaman Galatasaray’ın gayrimenkullerinin çok ucuza gittiğini düşünüyorum. Başkanın başka alternatifi var mıydı, zorunda mı kaldı bilmiyorum ama yapılmış artık. Bize de söyleyecek bir şey yok. Bu durumdan çok üzgünüm.”

Galatasaraylı yıldızdan Tudor eleştirisi

“YENİ HOCAMIZIN DA HEDEFİ ŞAMPİYONLUK OLACAKTIR”: “Galatasaray’ın ilk yarısından çok mutlu oldum. Tudor’u çok eleştirdiler ama benim gözümde adam elinden geleni yaptı. Karabükspor’da çok başarılıydı, geliş şekli bize yakışmıyordu tamam ama bizde de çok iyi işler yaptı. Sevabıyla günahıyla adam gitmiş artık, arkasından konuşmaya gerek yok. Fatih Terim’in gelmesi hayırlı olsun. Galatasaray’ın bu sene şampiyon olması hepimizin dileği. Ama zor bir sene. Çok dişli rakipler var. Galatasaray’da aynı kulvarda bu hedefi paylaşıyor. Yeni hocamızın da hedefi şampiyonluk olacaktır. Medya üzerinde ciddi bir dostluğu var. Tudor’a göre daha çok medya desteği alacaktır.”

“FATİH HOCA İLE ARAMIZDA BİR SORUN YOKTU”: “Her avantajın, bir dezavantajları vardır. Yeni hocanın artılar getireceğini söyledim. Eksileri de var. Her ağacın kurdu kendi içindedir. Bir insan %100 mükemmel olamaz. Artılarımız da var, eksilerimiz de. Fatih hoca ile anlaşamadığımız hiç bir nokta yok desem inanmayacaksınız heralde. Aramızda hiçbir sürtüşme, saygısızlık yoktu. Galatasaray’da başkan, önemli bir adamdır. Futbolcular, teknik direktörler, başkanın çizdiği yol ile yürürler. Burada bir eşitlik yoktur. Fatih hoca ile bu yüzden bir sorunumuz yoktu, olamazdı zaten.”

FATİH TERİM İLE YAŞANAN AYRILIK: “İLK KEZ ANLATIYORUM”: “Yakın çevreme anlattım ama, ilk kez açıklıyorum. Tartışma nasıl çıktı peki? Bigbang gibi bir anda oldu. 2013 senesinde ben Florya’ya uğradım. Uçağı beklettim, Florya’ya uğrayacağım dedim hoca ile görüşmek için. Hocanın milli takıma gideceği yönünde duyumlar alıyordum. Başkan olarak ilgilenmezseniz görevinizi yapmıyorsunuz demektir. Hocam böyle şeyler var dedim. Milli görev, çok ısrar ediyorlar, bana ihtiyaçları var dedi. 4 maç için yardımcı olacağım, ben Galatasaraylıyım, Galatasaray’da kalacağım dedi. Hocanın yanında Demirören’i aradım. Hocamıza 4 maç için izin vereceğiz ama hoca bizde kalıyor dedim. Demirören bir şaşırdı, biz böyle anlaşmamıştık dedi. Hocamız 4 maç sizde para almadan çalışacak, size yardımcı olacak dedim. Yok o zaman, ben başkasına bakayım dedi ve telefonu kapattı. Ayrıldım oradan Bodrum’a gittim. Televizyonu bir açtım, bakmadığım bir kanalda imza töreni vardı. Herkes kravatları takmış, güle oynaya imzalar atılıyor. Fatih hoca da orada. Dökümanlar nerede diye espriler yapıyor. Kulüp başkanı olsanız, o akşam uykunuz kaçmaz mı? İşte Fatih hoca ile aramızda yaşanan sorun tam olarak bu. Bir daha da görüşmedik hocayla.”

“HİÇBİR OYUNCUYU TERİM’E KARŞI KONUŞTURMADIM”: “Fatih hoca ile nasıl vedalaşabilirdik? Başka bir veda şekli mi var? Ben de hatalar yapmışımdır. Benim de hatalarım var, ben de bir insanım. Başkan, her zaman kararlar almalıdır. Her zaman doğruları da bulmayabilir. Ben hiçbir futbolcuyla prim konuşmadım. Bu tamamen yalan. Sneijder bana bilmem kimi teklif etmiş. Sneijder benim odama bir kez girmiştir. Onda da teşekkür etmek için. Ben hiçbir futbolcudan tavsiye almadım, hoca hakkında da konuşturmadım. Fatih hoca ile futbol hakkında zaten çok az konuşurduk. Çocuklarını hala çok severim. Son olaylar hakkında çok üzüldüm, çok kırıldım. Benim egolarım yok, sorumluluklarım var. Ego ile sorumlulukları karıştırırsanız batarsınız. Hoca eğer o akşam antrenmanda kalmayıp da yönetim kuruluna gelip bir ‘Merhaba’ demiş olsaydı çok daha farklı bir ayrılış olurdu. Fatih hocayı biz göndermedik. Hoca, kendisi Milli Takım’ı seçti. O yüzden bir şey söyleyemeyiz.”

“MANCINI SONUNA KADAR MERT BİR ADAMDI”: “Mancini’ye üzülüyorum. Başarılı olmaması için hiçbir sebep yoktu. Sapına kadar mert bir adam her şeyden önce. Juventus maçı öncesi anlaştık, takımı hiç tanımadan başına geçti. Galatasaray’da bence başarılı oldu. Taraftarın desteğini alamadı. Büyük takımlarda taraftar desteği almak önemli bir şeydir. Çok iyi bir hoca olmanız yeterli değil. Ben medya ilişkilerini ihmal ettim. Daha dikkatli olmam gerekiyordu. Bunu bir eleştiri olarak alabilirsiniz. Ben bir iş adamıyım. Bir iş yaptıkça, o işi sonuna kadar kovalarım. Bunu yaparken de bazı insanlara güvenmek gerekiyor. Yanlış kişilere güvenmişim. ”

Yorumlar
TREND HABERLER