MAÇ ANLATIMLARI

Uruguay Milli Futbol Takımı'nı tanıyalım

2014 FIFA Dünya Kupası'na katılacak ülkelerden Uruguay Milli Takımı'nı tanıyalım...

Uruguay Milli Futbol Takımı'nı tanıyalım
2014 FIFA Dünya Kupası'na sayılı günler kala heyecan dorukta. İşte dev turnuvaya katılacak ülkelerden Uruguay Milli Takımı...   

Uruguay Takım Profili 
 
Üst üste 2. Kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek Uruguay, Güney Amerika elemelerinde zorlansa da tecrübeli ve yetenekli yıldızlarıyla, 2010'daki 4.lüğün ardından yine benzer bir sürpriz yapmayı amaçlıyor. 

VİDEO 
 
Uruguay'ı Dünya Kupası'na Taşıyanlar

Luis Suarez (Liverpool)
Dünya kupası elemelerinin 11 golle gol kralı olan yıldız futbolcu Uruguay'ın ihtiyacı olduğu her anda ortaya çıktı. 

Edinson Cavani (Paris Saint-Germain)
Elemelerin bir diğer golcü ismi Cavani 6 golle takımına katkı verdi. Play-off maçında Ürdün'e karşı turu getiren isimlerden biriydi.

Diego Lugano (West Bromwich Albion)
Uruguay'ın defansif açıdan sıkıntı çektiği su götürmez bir gerçek. Ancak Lugano olmazsa sıkıntıların artacağı da kesin. 100 kez milli olmaya yaklaşan Diego Lugano kalitesi ve tecrübesiyle Uruguay savunmasını ayakta tutmaya çalışacak.

Teknik Direktör
2006 yılından beri Uruguay takımının başında Oscar Washington Tabarez bulunuyor. Bir dönem Milan'ı çalıştırmış olan Oscar Tabarez Uruguay ile başardıklarıyla adından oldukça söz ettirdi. En son Copa America'yı müzesine götüren başarılı antrenör, Güney Amerika'daki en istikrarlı teknik direktör olmay sürdürüyor. 
 
Yıldız oyuncusu: Luis Suarez  
 
Tam adı: Luis Alberto Suárez Díaz
Doğum Tarihi: 24 Ocak 1987
Takımı: Liverpool
Mevkii: Forvet 
 
VİDEO 

Luis Suarez müthiş bir sezon geçirdi ve formunun zirvesinde.. Liverpool ile şampiyonluğu City'ye hediye ettiği sezonda, Uruguay'ın Dünya Kupası'ndaki başarısı için terinin son damlasına kadar mücadele edeceğinden herkes emin. Elemelerin gol kralı olan Suarez, ülkesinin zorlu gruptan çıkıp ilerlemesi için çabalarken, onun müthiş futbolunu izlemenin keyfi de futbolseverlere kalacak.. 

Nasıl Geldiler?
7 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyet, 25 puan /25 gol atıp 25 gol yediler. Play-off'ta 1 galibiyet, 1 beraberlik aldılar. 5 gol atıp gol yemediler.

Dünya Kupası Geçmişi
12. Kez bu kupaya katılacak olan Uruguay'ın 1930 ve 1950 yıllarında olmak üzere 2 Dünya Kupası şampiyonluğu bulunuyor. 1950 yılındaki şampiyonluğu Maracana stadındaki müthiş finalde ev sahibi Brezilya'yı 2-1 yenerek kazanmışlardı. Son Dünya Kupası'nda ise 3.lük maçını Almanya'ya kaybederek 4. tamamladılar.

Ülkemizde Forma Giyenler
Galatasaray'ın kalesini 3 senedir koruyan Fernando Muslera Uruguay'ın başarısındaki en büyük pay sahiplerinden biri olarak göze çarpıyor. 2010 yılındaki performansıyla dünyanın en iyi 7. Kalecisi olarak seçilen Muslera'ya bu kupada da büyük işler düşecek. 
 
* Uruguay Millî Futbol Takımı
 
Uruguay'ı uluslararası karşılaşmalarda temsil eder. Uruguay Milli Takımı1930'da düzenlenen ilk FIFA Dünya Kupası'nı kazanma başarısı göstermiştir. 1950'de bu mutluluğu ikinci kez yaşayan Uruguay şu anda eski günlerinden uzaktadır. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda dördüncülük elde etmiştir. Son olarak Uruguay Milli Takımı, 43.'sü Arjantin'de düzenlenen 2011 Copa América Şampiyonluğu'yla birlikte kupa sayısını 15'e yükseltmiştir.

Uruguay dünyadaki en önemli ve başarılı 5. ulusal futbol takımıdır. 2 Dünya Kupası şampiyonluğu ,3 yarı finali ve 1924 ve 1928 senelerinde de iki Olimpiyat Altın Madalyası bunun en önemli sebepleridir. Uruguay 1930 senesinde ilk kez Dünya Kupası organize eden ve bu tarihte kupayı havaya kaldıran ülke olması itibariyle futbol tarihinde önemli bir yere sahiptir. Ancak, 20. yüzyılın son yarısında futbolda büyük bir düşüşe geçmiş ve dünya futbolunun önemli güçlerinden biri olma özelliğini yitirmiştir. 2006 yılından itibaren kaptanlığını PSG'de forma giyen Diego Lugano yapmaktadır. Takım Gök Mavililer anlamına gelen Celeste lakabıyla anılır.

2002 ve 2006 FIFA Dünya Kupası'na katılabilmek için baraj maçları oynamak durumunda kalan Uruguay, ilk defasında Avustralya'yı elemeyi başardıysa da, ikincisinde aynı ülkeye penaltılar neticesinde boyun eğmişti. 2010 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika eleme grubunda 5. sırada yer alarak üst üste üçüncü kez baraj maçlarına kalan Uruguay, bu defa Kuzey Amerika 4.sü Kosta Rika ile eşleşti. Uruguay, ilk maçta deplasmanda elde ettiği 1-0'lık galibiyetin sağladığı avantajla, evinde oynadığı 2. maçta da 1-1 berabere kalarak Güney Afrika yolculuğuna hak kazandı.   
 


    



 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER