DİĞER HABERLER

Uşaklı ultra maratoncu Mekke'ye koşacak

Uşaklı ultra maratoncu Akın Yeniceli, İslam'ın iyilik dini olduğuna dikkat çekmek için Mekke'ye koşacak.

Uşaklı ultra maratoncu Mekke'ye koşacak

Uşaklı ultra maratoncu 29 yaşındaki Akın Yeniceli, İslamiyet'in terörle anılmaması ve İslam'ın iyilik dini olduğuna dikkat çekebilmek için Ankara'dan 3 bin 268 kilometre yol katederek, Mekke'ye koşacak.

Banaz'ın Corum Köyü'nde babasıyla çiftçilik ve besicilik yaparken yaptığı uzun koşularla keşfedilen Akın Yeniceli, son 4 yılda özel ve resmi yarı maraton, maraton ve ultra maraton koşularında büyük başarılar elde etti.

3 BİN 268 KİLOMETRE YOL KATEDECEK

Habertürk'ün haberine göre; Günde 50 kilometre koşarak antrenman yapan Yeniceli, İslamiyet'in terörle anılmaması ve İslam'ın iyilik dini olduğuna dikkat çekebilmek için Ankara'dan 3 bin 268 kilometre yol katederek, Mekke'ye koşacak.

Türkiye ve Avrupa'da düzenlenen maratonlarda birincilik alarak 113 madalya kazandığını belirten Akın Yeniceli, şöyle dedi:

HZ. MUHAMMED'E TÜRK BAYRAĞIMIZLA KOŞACAĞIM

"Bugüne kadar Uşak'ı ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip, şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırdım. İslamiyet'in terörle anılmaması, İslam'ın iyilik dini olduğunun hatırlanması için Ankara'dan Mekke'ye 3 bin 268 kilometre koşmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdım. Artık savaşlar olmasın, gözyaşı dökülmesin ve kanlar akmasın sloganıyla Ankara'dan Mekke'ye koşmak istiyorum. 78 milyon nüfuslu Türkiye'nin sesi olmak, milyarlarca Müslüman vatandaşın acı içinde yaşamaması için Mekke'ye, Kabe'ye ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e şanlı Türk Bayrağımızla koşacağım. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izni olursa da kendisinden alacağım kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'i, Suudi Arabistan Kralı'na teslim edeceğim."

Uşaklı ultra maratoncu Mekke'ye koşacak

Koşunun onaylandığını belirten Yeniceli, geçen 30 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı'ndan gerekli izinlerin verildiğine dair mektup aldığını belirtirken şöyle devam etti:

"Şu anda koşunun Türkiye etabı için belirlenen güzergah Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bildirildi. Yurt dışı güzergahı içinde Dışişleri Bakanlığı çalışma başlattı. Güzergahlar netleştiğinde Cumhurbaşkanımızın desteği ile Ankara'dan Mekke'ye koşacağım."

Yeniceli, günlük 46 kilometre koşarak 70 günde Mekke'ye ulaşmayı planladığını ifade etti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER