YAZARLAR

Uyumlu ortaklıklar

Uyumlu ortaklıklar

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]
Geçtiğimiz günlerde ligimiz için 'ÇÖP BİDONU' benzetmesi yapan Alman medyasına, bu benzetmeyi yapmalarına sebep olan futbolcular Nani, Eto'o, Van Persie, Podolski, Gomez vs. bir bir cevap veriyorlar. Beklide futbolun sonbaharlarında yeniden yıldızlaşıp geri dönüyorlar ve budurum Süperlig'in marka değerine olumlu yansıyor. Son olarak dün gece Mario Gomez müthiş futbolu ve golleriyle ligimize merhaba dedi.

Trabzonspor maçında belki isteyerek değil ama dikkatsizliğiyle kırmızı kart gören Q7'yi bu maç yedek soyundurması doğru bir hamleydi Şenol hoca'nın. Olcay sezona iyi başlamış hem asist hem golleriyle formayı kapmıştı. Lakin dünkü oyunda hem Olcay Hem Oğuzhan busezonki standartlarının biraz altında kaldılar. Cenk'in yerine Gomez'i tercih etmesini yadırgamadım ama Gomez de gollerden ziyade futboluyla hocasını haksız çıkarmadı. Atiba'nın pas yüzdesi %90'lar seviyesinde. Sosa fiziksel açıdan biraz daha toparlamalı ama o kadar gayretli ki ülkemizde önceden oynamış şımarık 10 numaralara nasıl tahammül etmişiz diye şaşırıyorum. Beşiktaş için en doğru sistem yıllardır kullandığı üzere 4-2-3-1, ve bu sistemde her pozisyonda alternatifleri fazlasıyla var. (Tolgay, Veli dahil). Tek sıkıntı olan defans hattında Franco ve Miloseviç gibi iki genç oyuncuya yatırım yapılacağına, Atınç elde tutulup ismi olan hamleli 1.sınıf bir defans oyuncusu alınsa hiçbir sıkıntı kalmazdı. 3 büyüklere karşı sürekli iyi skorlarlar alarak sükse yapan Abdullah Avcı'nın yine bu maça özel bir planı vardı şüphesiz ama sert kayaya çarptı bu sefer. Karşısından kendisinden tecrübeli ve bi o kadar zeki Şenol Güneş vardı. Heleki Beşiktaş ilk golü bulan taraf olunca hiç şansı kalmadı. Eğer dünkü maç Beşiktaş lehine tarihi bir skorla bitmediyse bu birazda Beşiktaş ileri uç elemanlarının dikkatsizliğinden kaynaklanıyor.

Busezon Şenol Güneş'i çok konuşuyoruz,anlaşılan o ki konuşmaya da devam edeceğiz. Türk futbolunun lokomotif 3 direktöründen biri olan Şenol hoca beklide klüpler bazında şampiyonluk kazanamadığı için Fatih Terim ve Mustafa Denizli'nin gerisinde kaldı biraz. Tıpkı son yıllarda Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gerisinde kalan Beşiktaş gibi.

''Sanırım ligimizin en uyumlu ikilisi Beşiktaş-Şenol Güneş olacak ve bu ortaklık iki taraf içinde Güneş'in tekrar doğuşu anlamına geliyor..''

Yorumlar
TREND HABERLER