SÜPER LİG

VAR’ın bu haftasonundaki raporu belli oldu

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) deneme amaçlı başlattığı VAR (video yardımcı hakem uygulaması) 11'inci hafta maçlarında da uygulandı. MHK'nin, tartışmalı maçlardaki kararlar hakkında geniş kapsamlı bir rapor hazırladığı bildirildi.

VAR’ın bu haftasonundaki raporu belli oldu

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) deneme amaçlı başlattığı VAR (video yardımcı hakem uygulaması) 11'inci hafta maçlarında da uygulandı.

Demir Grup Sivassspor-Atiker Konyaspor maçının 16’ncı dakikasında ev sahibi ekipten Bifouma’nın, Konyalı Eren’in ayağına basmasına rağmen Cüneyt Çakır’ın penaltı vermesi ve tepki görmesi üzerine bu pozisyonda VAR’ın vereceği karar da belli oldu. Çakır’ın, defanstaki Eren’in ayağına bakmadığı için hata yaptığı, VAR olsaydı bu penaltıyı iptal edeceği öngörüldü.

Kasımpaşa’nın kart konusundaki isyanı ile ilgili ise Bursalı Titi ve Ertuğrul’a çıkmayan kartlar konusunda VAR’ın net bir gözlemi olmayacağı ve kartlar konusunda çekimser kalacağına dikkat çekildi.

KONYA İSYANDA

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, Süper Lig'in 11. haftasında Sivasspor'a 2-1 mağlup oldukları karşılaşmada verdiği hatalı penaltı kararı nedeniyle hakem Cüneyt Çakır’dan samimi bir özür beklediklerini söyledi.

Ahmet Baydar, sezonun ilk karşılaşması olan Trabzonspor mücadelesiyle başlayan ve son olarak Sivasspor müsabakası ile zirve yapan hatalı kararlar nedeniyle puan kayıpları yaşadıklarını belirterek, hakem hatalarının normalleştirilmesinin teşvik edilmemesini istedi. Baydar, “Son olarak dün oynadığımız müsabakada karşılaşmanın baş hakemi Cüneyt Çakır’ın 1-0 öndeyken aleyhimize verdiği penaltı, neden çalındığı belli olmayan düdükler kategorisinde dünya futbol tarihinde ilk sıralarda yer almaya namzet bir karar olmuştur. Meseleyi sadece bir hakem hatası olarak ele alırsak, hakemlerin hata yapmalarını normalleştirir hatta teşvik ederiz. Bir takımın kaderini değiştiren ve sonucu etkileyen böylesi kararların mutlaka bir karşılığının olması gerekmektedir” dedi.

Göztepe tribününde çirkin pankart!

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER