SÜPER LİG

Vefa Küçük borç tutarını açıkladı

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük borç tutarını açıkladı

Vefa Küçük borç tutarını açıkladı
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, kulübün Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde çağ atladığını ifade ederek, "Yıldırım, inşallah önümüzdeki dönemde kendi taşıdığı çıtayı mutlaka yukarılara doğru götürmeye gayret sarf edecektir" dedi.

Vefa Küçük, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen olağan yüksek divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Fenerbahçe ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra başkan vekili Mithat Yenigün, genel sekreter ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, asbaşkanlar Nihat Özbağı, Şekip Mosturoğlu, Tahir Sarıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Hakan Dinçay, Metin Doğan ve Selim Sapan toplantıda hazır bulundu.  

Divan başkanı Küçük, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, genel kurulda kulüp başkanlığına yeniden seçilen Yıldırım'ı bir kez daha tebrik ederken, yeni dönem için de başarılar diledi.

Fenerbahçe Kulübü tarihinin en uzun süreli başkanlık görevi yapan Yıldırım'ın, yeni dönemle beraber 20 yıla ulaşmasını temenni eden Küçük, "Başkanımızın döneminde, her zaman söylediğim gibi kulübümüz çağ atlamıştır. Çıtayı olabildiğince yukarılara taşımıştır. İnşallah önümüzdeki dönemde kendi taşıdığı çıtayı mutlaka yukarılara doğru götürmeye gayret sarf edecektir. Bu uzun ve meşakkatli yolda başkanımıza ve yönetim kurulumuza başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Küçük, sarı-lacivertli futbol takımının 2014-2015 sezonundaki performansını değerlendirirken öz eleştiri yaparak, Süper Lig şampiyonluğunu belki de kendi elleriyle kaçırdıklarını vurguladı. Takımın son ana kadar şampiyonluğu kovaladığını anımsatan Küçük, "Belki de kendi ellerimizle şampiyonluğu kaybettik, bu bir öz eleştiridir. Yönetimimizin son bir aydır yaptığı faaliyetleri ve transferleri yakından takip ediyoruz. Yeni bir başlangıç, yeni bir dönem, yeni bir kadrolaşma, bize layık olan, kulübümüze yakışan yeni bir yapı, başkan ve yönetim kurulu tarafından büyük bir titizlikle ve gayretle kurulmaya başlandı. İnşallah bunun meyvelerini bu sezon görürüz ve hak ettiğimiz şampiyonluğu yeni sezonda yakalarız" şeklinde görüşlerini aktardı.  

Haziran ayında yapılan genel seçimlerden bahseden Küçük, son günlerde Türkiye'de aniden baş gösteren şer odaklarının demokrasiyi, halkın huzurunu ve refahını bozmak için elinden geleni yaptığını anlatarak, şunları kaydetti:
"Hükumetimiz, kahraman ordumuz, kahraman polis teşkilatımız, emniyet güçlerimiz bunların hakkından tabii ki gelmeye başlamıştır ve gelecektir de. Bizim Fenerbahçe olarak var olabilmemiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığıyla mümkündür. Ülkemizde demokrasi olmalı, ülkemizde insanların fikirleri varsa konuşmalı. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü bozan her kim olursa olsun, buna karşı gelmelidir. Biz siyasetle uğraşmıyoruz ancak Fenerbahçe'nin geleceği bakımından da camiamızı ve bizi çok yakından ilgilendiren ve derinden üzen olaylarla karşı karşıyayız. İnşallah kısa zamanda bu şer odakları hak ettikleri cezayı alırlar. Ülkemiz eskiden olduğu gibi, yakın tarihe kadar olduğu gibi demokratik şekilde huzur içinde yaşamaya devam eder." 

Yönetim kurulu faaliyet raporu
Kulüp yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan asbaşkan Mosturoğlu, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın yeni sezonda Fenerbahçe adıyla yarışmalara katılacağını, Ülker'in forma göğüs reklamı ile iki yıl süreyle desteğini sürdüreceğini belirtti. 

Ülker Sports Arena'nın işletmesiyle ilgili Ülker ile olan sözleşmenin de karşılıklı sonlandırıldığını bildiren Mosturoğlu, salonun işletmesinin kulüp tarafından yapılacağını, sarı-lacivertli tüm basketbol ve voleybol takımlarının maçlarını bu salonda oynayacağını bildirdi. 

Mosturoğlu, futbol takımında Vitor Pereira teknik direktörlüğünde kurulan yeni kadroyla başarılara imza atacaklarına ve kupalar kazanacaklarına inandıklarını vurguladı.  

Doğuştan başlayarak Fenerbahçeli bir nesil yaratmak için hedefledikleri çocuk ve gençlik kulübü yönergesini hazırladıklarını anlatan Şekip Mosturoğlu, yakında bu projenin tanıtımını yapacaklarını açıkladı. 

Mosturoğlu, Fenerbahçe Üniversitesi için çalışmaların sürdüğünü, yerleşkenin Silivri'de kurulacağını kaydetti. 

Fenerbahçeli yönetici, geçen sezonun ardından sözleşme yenilenmeyen futbolculara için "Uzun yıllar kulübümüze başarıyla hizmet eden, her biri iyi sporcu ve iyi insanlar olan futbolcularımız Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Mert Günok, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Pierre Webo ve Dirk Kuyt takımımızdan ayrılmıştır. Kulübümüzün şanlı tarihine geçen bu büyük futbolculara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

Denetleme kurulu raporu
Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin toplam borcunun 285 milyon 625 bin 69 lira olduğu açıklandı.  Bu tutara bağlı ortaklıklardan olan alacaklar ve borçlar ile eski ve yeni yöneticilere olan borçların dahil olmadığı kaydedildi. 

Kulübün yılın ilk 6 aylık dönemde 115 milyon 635 bin 142 lira gelir elde ettiği, 130 milyon 930 bin 853 lira da gider yaptığı, bu tutarlara göre 15 milyon 295 bin 710 lira gider fazlası oluştuğu belirtildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER