FENERBAHÇE

Vitor Pereira'dan Fenerbahçe'ye üç uyarı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira takımının röntgenini çekti, Antalya maçı öncesi isteklerini sıraladı..

Vitor Pereira'dan Fenerbahçe'ye üç uyarı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve kurmayları, sezon başından bu yana takımın gelişimi ve eksikleri hakkında bir taktik analiz hazırlayıp futbolcuları bilgilendirdi.

Sarı-lacivertli teknik heyetin çektiği röntgende, takımın Ağustos ayından bu yana gösterdiği gelişimle büyük sorunları aştığı, ancak detay denilebilecek eksiklerin takım performansını olumsuz etkilediği görüldü.

Sabah'ın haberine göre; Pereira, futbolcularından Antalya maçından itibaren dikkat çekilen bu noktalara ağırlık vermelerini istedi.

Michael Schumacher için korkutan açıklama

İşte Fenerbahçe teknik heyetinin 3 madde ile özetlediği raporu: 

1- RAKİBE UMUT VERİYORUZ

Sezon başında en büyük sorunumuz, özellikle deplasmanlarda oyunun kontrolünü rakibe vermekti. Takım bu sorunu tamamen aştı. Artık hem deplasmanda hem Kadıköy'de oyunun kontrolünü büyük ölçüde elimizde tutuyoruz. Rakibe fırsat vermiyoruz. Bu noktada tek eksiğimiz fişi çekememek oluyor. Rakibin umudunu bitirecek hamleyi yapamıyoruz. Bu da onların 90 dakika oyun içinde kalmasına neden oluyor. 

2- ÖN ALANDA BASKI LAZIM

İkinci büyük eksik olan 'ön alanda baskı' yapamama, ilk yarının son maçları ve ikinci yarıyla birlikte ortadan kalktı. Rakip kendi 1. bölgesinden çıkmadan yapılan presle, kontrolü ve baskıyı sürdürebiliyoruz. Ancak bu taktik nedeniyle özellikle ikinci yarılarda zaman zaman takımın boyu uzuyor. Bu bölümlerde savunma oyuncularının orta alana daha fazla yaklaşması gerekiyor. 

3- ASİST SAYISI ARTMALI

Orta alan oyuncularının hücuma katkısı her geçen gün artıyor. İlk maçlarda çok statik kalan orta üçlü, artık ceza sahasına daha fazla giriyor. Mehmet Topal ve Souza'nın performansının artışı bunda en önemli etken. Bu bölgedeki oyuncuların skor ve asist sayısını artırması, ligin kalan bölümünde daha rahat maçların oynanmasını sağlayacak. Takımın eksik gözüken pozisyon ve gol istatistiğine önemli katkıda bulunacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER