FENERBAHÇE

Vitor Pereira'nın zafer hamleleri

Portekizli hoca yaptığı hamlelerle derbiye damgasını vururken, adına tezahürat yaptığı son hoca Ersun Yanal olan Okul Açık'tan da alkış aldı..

Vitor Pereira'nın zafer hamleleri

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı sahasında 2-0 mağlup ederken özellikle ilk yarıda ortaya konan baskılı futbol herkesin alkışını aldı. 

Önce Avrupa'da "Son 16"ya kalınması ardından da derbi galibiyetiyle takdir toplayan Pereira, Okul Açık Tribünü'nün bile güvenini ve desteğini kazandı. 

İŞTE PEREİRA'NIN ZAFERİ GETİREN HAMLELERİ

1 Sezonun en kritik maçı öncesinde Nani'yi yedek oturttu. Ters bir sonuçta günah keçisi ilan edilmekten korkmadı. Yerine oynattığı Alper de maçın yıldızı olarak alkış aldı.

2 Maçın kilidini çözen gol, tamamen teknik heyetin çalışmasının ürünüydü. Pereira ve ekibi, analizlerde Beşiktaş'ın duran toplarda kaleye doğru gittiğini tespit etti ve bu seti çizdi. Fenerbahçe, mükemmel bir uygulamayla golü buldu.

3 Pereira duran top organizasyonuyla gelen golle ilgili tüm övgüyü teknik heyetine yönlendirdi. Basın toplantısında 'Bu gol tamamen ekibimin eseri. Fenerbahçe laboratuvarından çıkma bir gol. Onlar rakibin bu eksiğini gördü ve bu golü çalıştırdı' diyerek mütevazılık örneği sergiledi.

4 Alper Potuk oyundan çıkarken çok tepki gösterdi ancak, Pereira'nın 60. dakikadaki müdahalesi Beşiktaş baskısını büyük ölçüde bitirdi. O dakikada oyuna giren Ozan asist yaptı, Nani golü attı.

5 Volkan Şen'de ısrar etmesi takıma kazanç sağladı. Üst üste maçlarda ilk 11 şansı bulan Volkan, sonunda form tuttu ve sezonun en önemli derbisinde sahanın yıldızı oluverdi.

Vitor Pereira oscarlık performans gösterdi

3 kulvarda yarışan 11 takımdan biri

Pereira 3 kulvarda mücadele etmenin haklı gururunu yaşarken, Avrupa'da mücadele ettiği kulvarlarda yarışın içinde olan sadece 10 takım var. İşte o ekipler:

Barcelona İspanya Bayern Münih Almanya B.Dortmund Almanya Juventus İtalya PSG Fransa Arsenal İngiltere Zenit Rusya Dinamo Kiev Ukrayna Shakhtar Ukrayna Sparta Prag Çek Cum.

'AVRUPA'DA BEN VARIM!'

Sabah'ın haberine göre; Maçlardan sonra sadece o günkü karşılaşma ile ilgili soruları yanıtlamaya özen gösteren Pereira, derbi sonrası 3 kulvarda birden mücadele vermenin haklı gururuyla kendini övmeyi de ihmal etmedi. "Bu ülkenin bayrağını Avrupa'da gururla dalgalandıran tek takımız" diyen Pereira şu açıklamalarıyla "Eleştiriyi değil övgüyü hak ediyorum" der gibiydi: "Bu ülkeyi Avrupa'da temsil eden tek takımız. Avrupa'daki mücadelemizle bu ülkenin değerlerine katkıda bulunuyoruz. Avrupa'da Türkiye'yi gururla temsil ediyoruz. Türk futbolunun kaliteli olduğunu Avrupa'ya göstermeye çalışıyoruz. Bazı takımlar ülkelerinde başarılı olur ama Avrupa'da devam edemezler. Türkiye büyük bir ülke ve diğer ülkelerden saygı görmesi gerekiyor. Rakibimiz 8 gün dinlendi. Biz dinlenemeden oynamamıza rağmen kazandık. Bunun konuşulmasını istiyorum. Galatasaray Lazio ile karşılaştı. Bitik bir görüntüdeydiler. Avrupa'da sonuna kadar gitmek ve kupa ile ligi de kazanmak istiyoruz. Üç kulvarda da kazanmak istiyoruz."

Yorumlar
TREND HABERLER