YAZARLAR

Vizyon farkı ve kriz yönetimi

Benim maç sonu aklıma gelen ilk konu ise Beşiktaş Yönetim kurulu ve Teknik heyetinin Fenerbahçe maçı sonrası kriz yönetimi oldu

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Tarih 3 Kasım 2007, tam 10 yıl öncesi. Kadıköy’deki müthiş derbide Beşiktaş maçın başında Bobo ile  gol bulsada, Deivid ve Semih’in golleri ile Fenerbahçe 2-1 önce geçiyor ve maçın son anlarına bu skorla giriliyor. Maç bitti bitecek derken Beşiktaş soldan yaptığı atakla Serdar Özkan’ın ortasında Higuain ile bir gol buluyor. Beşiktaş’lı futbolcular tam sevinecekken hakem İsmet Arzuman Gökhan'ın bile haberi olmadığı poziyonda Bobo’nun Gökhan'a faul yaptığını ve golün geçersiz olduğunu belirtiyor.

Maçın ardından kıyametler kopuyor, dönemin Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ardı ardına sert açıklamalar yaparak ‘’Bir sonraki hafta PAF takımı ile sahaya çıkacağız’’ diyor. O sezon Beşiktaş aynı zamanda Şampiyonlar liginde mücadele ediyor ve ilk 3 haftayı 3 puanla geçip aslında halen gruplardan çıkma şansını koruyor. Bu maçtan tam 3 gün sonrası; Beşiktaş Anfield Road’da Şampiyonlar ligi tarihinin en kötü skoruyla tepe taklak oluyor 8-0.

Aslında bu seneki senaryoda çok farklı değil yine Kadıköy’de dişediş bir derbi yine tartışmalı bariz hakem hataları ve yine akabinde bir Şampiyonlar ligi maçı. Bu kez sonuç çok daha farklı. Beşiktaş bu kez tarihi tersten yazıyor bir çok ilki yaşayarak. Gruplarda 2’de 2 yapan ilk Türk takımı oluyor. Olgun, sakin ve çok iyi futbol oynayarak kalitesini bir kez daha ıspatlıyor. Tarihte ilk kez bir Türk takımı Şampiyonlar liginde rakibine göre daha tecrübeli olarak lanse ediliyor.

Beşiktaş-Leipzeg maçına dair çok şey yazılabilir. Şenol Hoca’nın rakip farketmeksizin değiştirmediği ilk 11’den  tuttunda, Hasenhüttl’ün Beşiktaş’a karşı orta sahayı zayıf tutup tercih ettiği ofansif 4-4-2 sistemine kadar.Taraftarın müthiş baskısından, Hakemin adil yönetimine, Tosiç’in 85’lerde attığı depara kadar çok şey konuşabiliriz. Benim maç sonu aklıma gelen ilk konu ise  Beşiktaş Yönetim kurulu ve Teknik heyetinin Fenerbahçe maçı sonrası kriz yönetimi oldu.  Bir Türk futbolsever olarak vizyonu bukadar değiştirip, krizi bu denli iyi yönettikleri için kendilerine müteşekkirim. Çıtayı bu noktaya taşıyan bir zihniyetin bunu daha da ileri götüreceğinden hiçbir şüphem yok. Türk futbolu adına kelimenin gerçek manasında ‘’Tarihi bir gece’’ yaşattıkları için

Tebrikler Şenol Hoca

Tebrikler Fikret Orman..

Yorumlar
TREND HABERLER