YAZARLAR

Vizyon yok cesaret yok

Cüneyt Çakır’ın yaptığı hataları tüm hakemler yapabilir, siz önce oyununuzu oynayın sonra ona buna sataşın. Vizyon yok,cesaret yok ama papuç kadar dil var..

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Kritik maçlar öncesi ezberin dışına çıkmak genelde iyi bir fikir değildir. Galatasaray’ın 3’lü savunma ile maça başlaması da nitekim böyle oldu. Şayet Cüneyt hoca Fenerbahçe’nin maçın başındaki nizami golünü iptal etmemiş olsa Tudor bu hatasının bedelini daha ağır ödeyebilirdi. Galatasaray’ın ortasahasında  Feghouli ve Belhanda dışında şapkadan tavşan çıkaracak,üreten oyuncusu yok.  En büyük özellikleri coşkuyla rakibin üzerine gidiyorlar olmaları,üstelik Tolga Ciğerci gibi vasat bir ortsahayı kahraman yapabilecek bir iklimi var ligimizin. Buda Aykut Kocaman’ın maçtan önce söylediği gibi suni bir puan farkı çıkarıyor ortaya.

Ben tıpkı Galatasaray’ın da Fenerbahçe gibi kadro mühendisliğinde ciddi hatalar olduğunu ve ilerleyen periyottta bunun Galatasaray’ın başını ciddi ölçüde ağrıtacağını düşünüyorum. Bu açıdan Galatasaray için çok kritik maçtı, eğer kazanmış olsa sene sonu çekilecek şampiyonluk klibi için dönüm noktası haftalardan biri olabilirdi ama maçın sonlarına doğru Feghouli’yi çıkarıp hızlı ve teknik Rodrigez yerine defans oyuncusu Ahmet’i oyuna almak 3 değil bir 1 puan istiyorum anlamına gelirki bu Tudor’un hanesine yazılmış kocaman bir çiziktir.

Aykut Hocaya bugün elinde sihirli değnek olsa ne yapmak istersin diye sorsalar, sanırım bugünkü takım ile temmuz ayına dönmek ister. Çünkü takımının özellikle ofansif organizasyonlarının seviyesi hala hazırlık kampı  seviyesinde ve  takım hala hazır değil. Zaman zaman organize işler yapıyor gibi görünselerde, 10 kişi kalmış rakibine karşı 20 dk boyunca net bir pozisyon dahi bulamaması çok ilginç.  Son haftaların formda oyuncusu Ozan Tufan’ın sürpriz cezahası koşuları bile şu aralar çok kıymetli Fenerbahçe için.Geçen sene yine bu statta Joseph’in sürpriz bir kafa vuruşu ile kazandığını hatırlatırım. Zaten dün akşama dairde en büyük eleştirim şuydu Aykut Kocaman’a ;Son oyuncu değişikliğinde Isla yerine Ozan’ı oyundan çıkarıp rakibe karşı  3.bölgede bir kişi fazla oynama şansını kaçırdı. Belkide bu tercihi yüzünden kaçırdığı sadece 3 puan olmadı, KOCAMAN bir sezon gitti.

Beşiktaş dışında Avrupa seviyesinde ve kalitesinde futbol oynayan takımımız yok, ve derbilerimizde dünya seviyesinde felan değil. Biz domestic çekişmelerden besleniyoruz ve işimiz sadece birbirimizi aşağı çekmek. Bu yüzdendir ki şampiyonlar ligi finali seviyesindeki hakemimizi yerden yere vuruyoruz. Cüneyt Çakır’ın yaptığı hatalar şüphesiz su götürmez,ama  siz önce oyununuzu oynayın sonra ona buna sataşın. Vizyon yok,cesaret yok ama papuç kadar dil var..

Yorumlar
TREND HABERLER