DÜNYA KUPASI

Vladimir Putin'e rüşvet suçlaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in adı şok bir rüşvet iddiasıyla gündeme geldi.

Vladimir Putin'e rüşvet suçlaması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 2018 Dünya Kupası'nı alabilmek için UEFA Başkanı Michel Platini'ye, Pablo Picasso'nun bir tablosunu hediye ettiğini, ayrıca FIFA Başkanı Sepp Blatter'le gizli görüşmeler yaptığı iddia edildi.

İngiliz Sunday Times Gazetesi, 2018 ve 2022 Dünya Kupaları'na ev sahipliği yapacak Rusya ve Katar'ın rüşvet dağıttığı iddialarına yenilerini ekledi. NTV Spor'un haberine göre; 2018 ve 2022 Dünya Kupaları'na ev sahipliği konusu her geçen gün yeni tartışmalara yol açıyor. FIFA Etik Kurulu, 2018 ve 2022 Dünya Kupaları'na ev sahipliği yapma hakkını İcra Kurulu Üyeleri'ne rüşvet dağıtarak aldıkları öne sürülen Rusya ve Katar'ı aklamıştı.

FIFA ETİK KURULU İNGİLTERE'Yİ SUÇLAMIŞTI

FIFA Etik Kurulu'nun 42 sayfalık özet raporunda İngiltere ise etik dışı davranmakla suçlanmıştı. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Sunday Times ise konuyla ilgili yeni iddialar ortaya attı. Buna göre 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için aday olan İngiltere'de elçilik yetkilileri, rakip ülkelere ve bazı büyük şirketlere ait özel bilgilere ulaştı. Ancak 2018 için ev sahipliği hakkını Rusya kazandı.

PLATINI'YE PICASSO TABLO HEDİYE İDDİASI

Gazete, bu süreçte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in devreye girdiğini ve FIFA Başkanı Sepp Blatter ile gizli görüşmeler yaptığını iddia etti. Ayrıca, UEFA Başkanı Michel Platini'ye de Pablo Picasso'ya ait bir tablo hediye edilerek oylamada Rusya'yı desteklemesi istendi.

'KATARLILAR DA GİZLİ DOĞALGAZ ANLAŞMASI YAPTI!'

Sunday Times, 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'ın ise doğal gaz konusunda gizli ticari anlaşmalar yaparak bu hakkı kazandığını öne sürdü. İngiltere Futbol Federasyonu bu iddiaları reddetti ancak FIFA Denetim Kurulu Üyeleri, 430 sayfalık yolsuzluk iddiaları raporunu hazırlayan FIFA Etik Kurulu soruşturma komisyonu Başkanı savcı Michael Garcia ile 18-19 Aralıkta Fas'ın Marakeş şehrinde bir araya gelerek yolsuzluk raporunu inceleyecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER