BEŞİKTAŞ

Vodafone Arena'da futbol festivali

Bu maça yürek dayanmaz... Beşiktaş ve Galatasaray, sezonun ilk derbisinde bu akşam kozlarını paylaşacak...

Vodafone Arena'da futbol festivali

Valiliğin kararı sonrası 5 yıl aradan sonra ilk kez deplasman takımının taraftarı derbidede olacak... Ligdeki ilk dört maçtan 10 puan çıkaran ezeli rakiplerin mücadelesi nefes kesecek.

Bu maça yürek dayanmaz... Beşiktaş ve Galatasaray, sezonun ilk derbisinde bu akşam kozlarını paylaşacak... Ezeli rakipler, Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'da ilk kez karşıyaşacak. Saat 20.00'de başlayacak maçı Ali Palabıyık yönetecek. 

ARENA'DA 2100 G.SARAYLI

Bu karşılaşma ayrıca Palabıyık'ın kariyerindeki ilk büyük maç da olacak... İstanbul Valiliği'nin önceki gün aldığı karar sonrasında 5 yıllık aradan sonra deplasman takımının taraftarı da tribünde olacak. Vodafone Arena'daki derbiyi 2 bin 100 Galatasaray taraftarının izlemesi bekleniyor.

Mesut Özil İngiltere'de rezil oldu

KARTAL'DA EKSİK YOK

Süper Lig'deki ilk 4 maçından 10 puanla ayrılan iki takım da derbiden galibiyetle ayrılmak istiyor. Beşiktaş'ta dev maç öncesi sakat veya cezalı futbolcu bulunmuyor. Galatasaray cephesinde ise sakatlığı bulunan Lukas Podolski, Kolbein Sigthorsson, Serdar Aziz ve Koray Günter forma giyemeyecek. Hafif sakatlığı bulunan Nigel de Jong ise bu akşam oynayacak duruma geldi.

ASLAN 13 GALİBİYET ÖNDE

Beşiktaş ile Galatasaray, Süper Lig'de bu akşam 340. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 339 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 112 derbiise beraberlikle sonuçlandı. Cimbom'un toplam 478 golüne, Kara Kartal 445 golle karşılık verdi.

KARTAL: 6 ASLAN: 9

Ezeli rakipler Beşiktaş ve Galatasaray'ın son 20 maçına bakıldığında Cimbom'un üstünlüğü dikkat çekiyor... Sarı-Kırmızılılar, bu 20 derbide 9 kez gülerken, Siyah-Beyazlılar 6 galibiyet elde etti. 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Beşiktaş şampiyonluk ipini göğüslediği geçen sezon, ezeli rakibini hem Olimpiyat Stadı'nda hem de TT Arena'da yenmeyi başarmıştı. Galatasaray ise ağustos oynanan Süper Kupa maçında Beşiktaş'ı penaltılarla mağlup etmiş ve kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı. Bu gece kimin güleceği merakla bekleniyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER