DİĞER HABERLER

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu en iyiler arasında

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, "Altın Kategori"ye yükselerek, dünyanın en iyi 10 yarı maratonundan biri oldu.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu en iyiler arasında

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kriterlerini yerine getiren ve başvurusu kabul edilen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, "Altın Kategori"ye (Gold Label) yükselerek, dünyanın en iyi 10 yarı maratonundan biri oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 2015'te "Bronz Kategori"de (Bronze Label) koşulan yarı maraton 2017'den itibaren "Altın Kategori"de yer alacak. 

İlk kez 1987'de "Haliç Yarı Maratonu" olarak koşulan yarış, 1993'e kadar devam etti. 17 yıl ara verilen yarı maraton, 2010 yılında 22 ülkeden 1500 sporcunun katılımıyla "8. Uluslararası Haliç Yarı Maratonu" olarak gerçekleştirildi. 

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu

Bu yarıştan sonra 4 yıl daha koşulmayan yarı maraton, 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından "İstanbul Yarı Maratonu" adı ve Vodafone sponsorluğu ile yeniden atletizmseverlerle buluşturuldu. Yarışın başlangıç ve bitiş noktası da Balat Sahili'ne alındı.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu son iki yılda bronz kategoride koşuldu. Bu yıl nisan ayında koşulan maratona 75 ülkeden 7 bin sporcu kayıt olmuştu. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER