VOLEYBOL

Voleybol kadınlarda şampiyon belli oluyor

Kadınlar Voleybol Ligi final etabının ilki İzmir'de gerçekleştirilen turnuvada şampiyonun belli olacağı 2. Etap Ankara'da başlıyor..

Voleybol kadınlarda şampiyon belli oluyor

2015-2016 sezonu Kadınlar Voleybol Ligi final etabının ilki İzmir'de gerçekleştirilen turnuvada şampiyonun belli olacağı 2. Etap ise Ankara'da yapılacak. 

Ankara Başkent Voleybol Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ, Eczacıbaşı Vitra Takım Kaptanı Neslihan Demir Güler, Fenerbahçe Grundig Takım Kaptanı Eda Erdem Dündar, Galatasaray Daikin Takım Kaptanı Nihan Güneyligil ve Vakıfbank Takım Kaptanı Gözde Kırdar açıklamalarda bulundu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ, yarın başlayacak olan turnuvanın Türk spor camiasına hayır olması temennisinde bulunarak centilmence, fair-play çerçevesinde maçlar oynanmasını dileğini belirtti. Üstündağ, turnuvanın İzmir ayağında Fenerbahçe-Galatasaray müsabakasında yaşanan tribün olaylarının tekrar olmaması için gereken önlemlerin alındığını vurgulayan Üstündağ, "Ankara Emniyeti çok ciddi tedbirler aldı. İzmir'de yaşanan olaydan sonra burada emniyet yetkililerimizle güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Dışarıda ve içeride ki güvenlik önlemlerinin alınması açısında bir müsabakanın yeri değiştirildi. Sizlerde bu konu hakkında çok ciddi tedbirler alındığını biliyorsunuz" dedi.

Vakıfbank Fenerbahçe'yi ezdi geçti


Üstündağ'ın arıdan turnuvada mücadele edecek takımların kaptanları söz aldı. İlk olarak konuşan Eczacıbaşı Vitra Takım Kaptanı Neslihan Demir Güler, uzun bir maratonun ardından finaller için Ankara'da olduklarını belirterek, "Her takım için kazası belasız geçmesini diliyorum. Ankara seyircisi çok güzel mücadeleler izleyecektir. Ankaralıların tuttukları takımı yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum"
şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Grundig Takım Kaptanı Eda Erdem Dündar ise, uzun bir maraton sonrası Ankara'da şampiyonun belli olacağını, Ankara seyircisinin güzel bir üç gün geçireceğini söyledi.

Galatasaray Daikin Takım Kaptanı Nihan Güneyligil'de yolun sonuna geldiklerini ve sezonu iyi bitirmek istediklerin altını çizerek, "Bugüne kadar gayet güzel geldik. Burada ki üç gün içerisinde bütün maçlar fair-play çerçevesinde adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde son bulacaktır. Hak edenin kazanacağı güzel voleybol izlettireceğimiz üç gün olacak" ifadelerini kullandı.

Vakıfbank Takım Kaptanı Gözde Kırdar'da, bu son oyunu oynamayı çok sevdiğini, sağlıklı bir turnuva dileğiyle, kendilerinin mutlu sona ulaşmaları temennisinde bulundu.

Galatasaray federasyonu yaylım ateşine tuttu

Öte yandan Fenerbahçe ve Galatasaray kaptanları İzmir'de yaşanan olumsuz görüntülerin bir daha yaşanmaması çağrısında bulundu. Fenerbahçe Grundig Takım Kaptanı Eda Erdem Dündar, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin Türkiye'nin en büyük derbisi olduğunu kaydederek, "Zaman zaman taraftarlar arasında taşkınlıkların olabiliyor. Sahaya atılan maddeler ve oyunun durması bizi olumsuz etkiliyor. Ben inanıyorum ki yarın oynanacak maçta hem federasyon hem de taraftarlar daha dikkatli olacaktır" dedi.

Derbi maçlarından sporcuların heyecanın daha başka olduğunu sıradan bir maçtan daha öte olduğunu dile getiren Galatasaray Daikin Takım Kaptanı Nihan Güneyligil de geçen yıl oynana maçın çok güzel atmosferde geçtiğini umudunun yarın oynana maçında güzel geçmesi yönünde olduğunu söyledi.

FİNAL ETABININ MAÇ PROGRAMI ŞÖYLE:

28 Nisan Perşembe
17.00 Eczacıbaşı Vitra - Vakıfbank
19.30 Galatasaray Daıkın-Fenerbahçe Grundıg

29 Nisan Cuma
17.00 Vakıfbank-Galatasaray Daıkın
19.30 Fenerbahçe Grundıg-Eczacıbaşı Vitra

30 Nisan Cumartesi
17.00 Galatasaray Daıkın- Eczacıbaşı Vitra
19.30 Vakıfbank- Fenerbahçe Grundıg

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER