FENERBAHÇE

Volkan Demirel davasında flaş gelişme!

Volkan Demirel'e hakaret ettiği iddiasıyla Yusuf Şiringül'ün yargılandığı dava, Demirel'in şikayetinden vazgeçmesi üzerine düştü.

Volkan Demirel davasında flaş gelişme!

A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan'la yaptığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri maçından önce kaleci Volkan Demirel'e hakaret ettiği iddiasıyla Yusuf Şiringül'ün yargılandığı dava, Demirel'in şikayetinden vazgeçmesi üzerine düştü. 

İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Şiringül ile müşteki Demirel ve avukatı katıldı.

Demirel, müsabakadan önce kalenin sağ tarafında ısınma hareketleri yaparken bazı taraftarların hakaretine maruz kaldığını belirterek şunları söyledi: "Tribünlerde birden fazla kişinin arkamdan hakaretler ettiğini duydum. Başlangıçta yapılan hakaretlere aldırış etmedim ve ısınmaya devam ettim. Hakaretler artık dayanılmaz hale gelince tribüne doğru döndüm ve huzurdaki sanıkla göz göze geldim. Yusuf, eli havadayken bana bir şeyler söylüyordu ancak ne söylediğini anlayamadım. Tribüne döndüğüm anda gördüğüm kişileri şu anda bile teşhis edebilirim. Bana stat amiri tarafından görüntüler gösterilince ilk teşhis ettiğim kişi huzurdaki sanıktı. Başka kişileri de tespit etmiştim ancak tutanağa geçmemiş. Bu olay nedeniyle kariyerim ağır yara aldı. Belki bir daha milli takım formasını giyemeyeceğim. Ancak o anda tribünde bulunan sanık, bana hakaret etmiş olabilir. Tüm olanların sorumluluğunu sanığa yıkmak istemiyorum. Bu nedenle şikayetçi değilim. Eğer ağzından istemeyerek bir şeyler çıkmışsa bu olanlar ona ders olmuştur."

Aziz Yıldırım'dan flaş Ozan Tufan kararı

Duruşmada görüşleri sorulan Şiringül ise suçlamayı kabul etmeyerek, "Görüntülerden kimin küfür ettiği belli. Ben, Volkan'a küfür etmedim hatta ona destek çıktım. Bu olaydan dolayı ben de çok zarar gördüm. Sosyal medya üzerinden bana çok tepki gösteren oldu" dedi.

Hakim, sanığa yüklenen suçun kovuşturmasının şikayete bağlı olması ve yargılama sırasında kaleci Demirel'in sanıktan şikayetçi olmaması nedeniyle davanın düşürülmesine karar verdi.

Mahkeme, ayrıca yargılama nedeniyle sanık hakkında uygulanan seyirden yasaklama tedbirini de kaldırdı.

Ümit Özat Galatasaray'ı gözüne kestirdi!

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Şiringül'ün 16 Kasım 2014'te Türkiye-Kazakistan maçını izlemek için Türk Telekom Arena Stadı'na gittiği ve maç başlamadan önce takımlar ısınmak için sahaya çıktığı sırada bulunduğu tribünden kaleci Volkan Demirel'e küfür ve hakaret ettiği belirtilmiş, Demirel'in şikayeti üzerine güvenlik kamerası görüntülerinden yapılan incelemede hakaret eden kişinin Yusuf Şiringül olduğunun tespit edildiği ifade edilmişti.

İddianamede yer alan bilirkişi raporunda, Şiringül'ün Demirel'e küfür ettiğinin ağız ve dudak hareketlerinden net şekilde anlaşıldığı, Demirel'e bağıran, seslenen, tezahüratta bulunan başka bir kişinin bulunmadığının belirlendiği bildirilmişti.

Şiringül'ün "hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, şüpheli hakkında ayrıca 1 yıl süreyle seyirden men cezası talep edilmişti.

Yorumlar
TREND HABERLER