BASKETBOL

Wade ve LeBron Nowitzki'yi çıldırttı

Dirk Nowitzki, taklidini yapan rakip oyuncular Dwyane Wade ve LeBron James'e öfkelendi.

Wade ve LeBron Nowitzki'yi çıldırttı

NBA'de final serisinde Miami Heat'e karşı oynadıkları 4. maçta 39 derece ateşi olmasına rağmen oynayan Dallas Mavericks'in yıldız basketbolcusu Dirk Nowitzki, taklidini yapan rakip oyuncular Dwyane Wade ve LeBron James'e öfkelendi.

Mavericks'in Heat'i 112-103 yendiği ve seride 3-2 öne geçtiği maçtan önce çekilen görüntülerde, Wade'in Nowitzki'yi taklit ederek öksürdüğü ve Nowitzki'nin 4. maçta yaptığı gibi ağzını tişörtüyle kapattığı, bunun ardından Wade ve James'in güldükleri görülüyordu.

Televizyon görüntülerinin yayımlanmasının ardından açıklama yapan Nowitzki, ''bu hareketi çocukça ve cahilce'' bulduğunu söyledi.

Alman Nowitzki, ''13 yıldır NBA'de oynuyorum ve hiçbir zaman birisinin hastalığı ya da sakatlığını taklit etmedim. Bu olay beni daha fazla motive etmez. Zaten NBA finalindeyiz. Bu safhada ek motivasyona ihtiyacın varsa, bu sende sorun olduğunu gösterir. Hayalimizi gerçekleştirmeye bir galibiyet kaldı'' dedi.

Nowitzki, 39 derece ateşle çıktığı ve sık sık öksürdüğü 4. maçta 29 sayı atarak takımının 86-83 galip gelmesinde büyük rol oynamıştı.

-WADE'DEN YALANLAMA-

Dwyane Wade ise yaptığı açıklamada, Alman basketbolcuyla dalga geçmediğini belirterek, ''Ben gerçekten öksürdüm ve yakınımızda kamera bulunduğundan ve siz gazetecilerin bunu abartacağınızı bildiğimizden espri yaptık. Siz de abarttınız'' diye konuştu.

LeBron James de yaptığı açıklamada, ''Siz gazeteciler böyle bir olaydan beslenmek isteyebilirsiniz, ben istemiyorum'' dedi.

Dallas Mavericks, yarın sabaha karşı Miami'de oynanacak serinin 6. maçını kazanması halinde seriyi 4-2 kazanarak şampiyon olacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER