DİĞER HABERLER

Yağlı güreşte yıllar sonra bir ilk yaşandı

Düzce Belediyesi 10. Yağlı Güreşler başpehlivanlık finalinde Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil'i sırtında 3 adım taşıyınca altın kemeri kazandı.

Düzce Belediyesi 10. Yağlı Güreşleri kıyasıya mücadele içerisinde gerçekleştirildi. Düzce Kalıcı Konutlar bölgesinde yapılan güreşlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, son 10 yıldır Kırkpınar'da altın kemer kazanan 53 başpehlivan güreşlerde ter döktü.


Saygı duruşu ve Kur’an tilavetinin ardından başlayan müsabakalarda çeşitli boy ve kilolarda çok sayıda pehlivan şampiyonluk için mücadele etti. Başpehlivanlık müsabakasında ise Recep Kara, Kırkpınar güreşlerinde yine başpehlivanlık müsabakasında karşılaştığı rakibi Mehmet Yeşil Yeşil ile mücadele etti. Kıran kırana geçen mücadelede, Recep Kara rakibi Mehmet Yeşil Yeşil'i sırtlayarak 3 adım attı ve altın kemeri kazandı. Yağlı Güreşlerde tartarak yenmek olarak bilinen, rakibin ayaklarını yerden keserek 3 adım atarak mücadeleyi kazanan Recep Kara altın kemerin sahibi olurken, Mehmet Yeşil Yeşil ise uzun süre bu karar nedeniyle hakemlere itiraz etti. Yağlı güreşlerde yıllardır hiçbir pehlivanın rakibini tartarak yenmemişti. Uzun süredir gerçekleşmeyen bir şekilde rakibini mağlup eden Recep Kara'ya altın kemeri Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından takıldı.

Yorumlar
TREND HABERLER