YAZARLAR

Yanlış Hesaplar

Futbola bukadar yatırım yapılıyorken sahadaki oyunun günden güne gerilemesi açıklanası zor bir durum ve gerçekten içler acısı. Bunun ise tek bir çözümü var

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Futbolumuz bir çok açıdan  iyi bir noktaya gitmiyor,orası kesin. Lakin bu transfer döneminde en çok ilgimi çeken nokta şu oldu; taraftarlar işi gücü bırakmış elinde kağıt kalem oturup hesaplar yapıyorlar. Bu futbolcu bukadara geldi bukadar para alacak diye. Futbolun keyfini çıkarması gereken taraftarlar bu hesapları yapıyorken asıl bu hesapları yapması gerekenler ise lig başlamış olmasına rağmen hala transfer peşindeler. Sanki sezon açılış tarihlerini bilmiyorlarmış gibi. Fenerbahçe’nin kadro mühendisliğinde ve kalitesinde sihirbaz Terranao’dan beri büyük yanlışlar var ve  Aykut hoca gelmiş olmasına rağmen koca Fenerbahçe’nin  hala tek bir ofansif planı bile yok.

Eğer havadan top şişirip 3. bölgede baskıyla sonuca gitmeyi planlamıyorsanız, geriye iki basit ofansif opsiyonunuz kalıyor. İlki kenar ortaları ile pozisyona girmek ikincisi ise güçlü üretken bir ortasaha ile rakibi cepheden penetre etmek. Fenerbahçe’nin iki back oyuncusu ve iki kanat oyuncusundan sadece Valbuena sonuç odaklı bir performans ortaya koyabiliyor. 3 tane orta saha oyuncusundan ise papatya falı misali sadece Alper’den verim alınabiliyor zaman zaman. Bu şartlarda duran toplar dışında sadece tesadüf ataklarla gol bulabilir Fenerbahçe , nitekim dünde öyle oldu. Ofsayt kokulu ilk gol dışında sadece Mehmet Topal’ın direkten dönen kafa şutu var gollük poziyon sayılabilecek. Aykut Kocaman’ın en önemli özelliği olan pas takımından eser yok an itibari ile takımda. Bir çok oyuncu toptan kaçıyor yada pozisyon almayı bilmiyor. Fenerbahçe’nin çok çok acil bir 8 numara bir stoper ve birde topla kat etmeyi bilen orta yüzdesi yüksek bir sol back alması şart. Başka türlü ne Aykut hoca sistemini kurabilir ne de Fenerbahçe şampiyonluk yarışına ortak olabilir.

Sezona zaten Fatih Terim-Arda Turan-Milli Takım üçgeninde yaşanan skandallarla başladık. Ardından Süper Kupa rezaleti ve saha kapamalar ve cabası. Futbola bukadar yatırım yapılıyorken sahadaki oyunun günden güne gerilemesi açıklanası zor bir durum ve gerçekten içler acısı. Bunun ise tek bir çözümü var; Futbolumuzu yönetenlerin baştan aşağı değişmesi ve yerlerini profesyonellere bırakması..

Yorumlar
TREND HABERLER