YAZARLAR

Yargı bağımsız mı?

Yargı bağımsız mı?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bu ülkede yargı hep insanların istediği türden kararlar çıktığında yargı olarak görülmüştür. Bundan hiç şüphem yok. Yargı, almış olduğu kararlarla örnek teşkil etmeli ve adaleti sağlamalıdır. Hükümet lehinde çıkan kararlarda yargı hükümetin tekelinde denir, aleyhinde çıkınca yargı muhalefetin arka bahçesi olur.

Futbolda yapılan yargılamaya karşıyım. Hayatında futbolla hiç ilgilenmemiş, belki maç seyretmemiş adamlara bu konu hakkında karar ver deniyor. Bu ülkede özel yetkili mahkemeler kaldırılmadı mı? Şike davası hala özel yetkili mahkemelerin aldığı kararlar ışığında ilerliyor. İddianamede ne değişiklikler oldu hep beraber gördük. Maç sayıları değişti, yanlış dinlemeler oldu, silahlar gösterildi, para sayma görüntüleri var denildi. Bu iddiaların hiç birisi ortaya çıkarılamadı çünkü yoktu.

Ben hep bu işlerin tamamen siyasi ve ihalelerle ilgili olduğunu savundum. Fikrim hala değişmedi. Aziz Yıldırım’ın da takımdan gitmesi gerektiğini düşünenlerdenim. İddianamede adı geçen takımlar hakkında birçok tapeler okundu. Diğer kulüplerle ve bazı şahıslarla alakalı derhal beraat kararları çıkartıldı. Göksel Gümüşdağ ne oldu? Neden sesi çıkmıyor. Nasıl oldu da bu davanın dışında kaldı. Sınav soruları ile ilgili, hakemlerle ilgili ve diğer kulüp başkanlarına yaptığı hakaretlerle ilgili nasıl beraat kararı aldı? Trabzonspor için iddia edilenler hayal oldu, Fenerbahçe için iddia edilenlerde yargı ne diyorsa o dendi. Fenerbahçe itiraz ettiğinde bağımsız yargı oluyor, diğerleri hakkında iddia edilenler için bizim bu işlerle alakamız yok diyorlar.

Ben karar ne olursa olsun Fenerbahçe taraftarının asla davalarından vazgeçmemelerini tavsiye ediyorum. Yönetimler gider, yönetimler gelir. Taraftar her zaman tribündedir. Verilecek cezalar için zerre kadar takımınızdan şüphe duymayın. Sahada alın teri döken oyuncularınızın hakkına göz koyanlara fırsat vermeyin.

Ne konuştuğunu anlayamadığımız, mafya özentili kişileri muhatap alıp kendinizi üzmeyin. Onların kimlerden medet umduklarını herkes biliyor. Sporu siyasete alet etmek için gayret gösterenler için söylenebilecek bir şey yok. Onlar sahada kazanamayacaklarını bildikleri için saha dışında siyasilere baskı yaparak kazanmak istiyorlar. Ülkemizde sporu siyaset yönetmektedir. Maçlarda bile bunları canlı canlı görmüyor muyuz? Tribünlerde milletvekili ve bakanların önünde birçok takımın hakkı gasp edilmedi mi? Kimse sesini çıkartabiliyor mu? Bu ülkede sporu gerçekten zevk için yapacaksak, bir yarış haline getireceksek siyasetin spordan çekilmesi gerekir. Ben bir vatandaş olarak ve özellikle Ak Partiye oy vermiş bir seçmen olarak siyasetin gölgesinin spor üzerinden çekilmesini istiyorum. Siyasetsiz spor istiyorum. Bu konuda da Spor Bakanımızın acil bir çalışma yapması gerekmektedir.

6222 yasası var ama bu yasa sadece bazı kulüpler için çıkartılmışa benziyor. Televizyon kanallarına bağlanıp büyük camialara şikeci diyenlere de yaptırım istiyoruz.

Ahlaktan, dürüstlükten ve adaletten bahsedenlerin geçmişlerine bakmalarını tavsiye ediyorum.

Rakiplerinin Trabzonspor için oynuyoruz derken neyi kast ettiklerini merak ediyorum.

Bursaspor şampiyon olduğunda kaleci Onur’a teşekkür eden Ozan İpek’in gol yeme tatile nereye istersen götüreceğim derken bunun altında teşvik olup olmadığını merak ediyorum. Özellikle Maç önü ve sonrasında görüştüklerini beyan ettiği ve yanındaki yöneticinin "BU ŞİKEYE GİRER KES BURAYI" dediği videoyu izleyebilirsiniz. 

Ozan İpek'in videosunu izlemek için  

Bu açıklamaları yaparken yanında bulunan yöneticiler sponsor benim derken ve bunlar canlı yayında söylenirken kılını kıpırdatmayan yargı kurumlarımızın da neden işlem yapmadıklarını merak ediyorum.

Tapelerle uğraşmanıza gerek yok canlı yayın kayıtları bütün internet sitelerinde mevcut. Tüm takımlara eşit muamele istemek suç mu?

İnşallah bir gün gerçekten sporu sadece spor için ve rekabet için yaparız. Kazanan her zaman dostluk olur.

Yorumlar
TREND HABERLER