YEREL HABER

Yarı Maratonu'nun protokolü imzalandı

Tarsus Uluslararası Yarı Maratonu'nun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Yarı Maratonu'nun protokolü imzalandı

Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi ve Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) işbirliği ile düzenlenen ve bu yıl 7'ncisi yapılacak olan Tarsus Uluslararası Yarı Maratonu'nun protokolü düzenlenen törenle imzalandı. 
 

Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi ve Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) işbirliği ile düzenlenen ve bu yıl 7'ncisi yapılacak olan Tarsus Uluslararası Yarı Maratonu'nun protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, törende yaptığı konuşmada, maratonu önemsediklerini ve yıllardır organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Güldibi, Tarsus'un dünyanın en eski kentlerinden biri olduğunu, nüfusu ve barındırdığı değerlerle il olmayı çoktan hak ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Tarsus aşık olunmayacak, sevdalanılmayacak bir şehir değildir. Tarsuslu biraraya geldiği zaman tüm güzellikleri birleştirip, sahneye koyuyor ve kentin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Yarı maraton çok önemli bir organizasyon. Üstelik Tarsus böyle organizasyonlarda çok başarılı. Spor, kentin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Bir ilçe yaşamın her alanındaki etkinlikleriyle tanıtılmalı. Uluslararası etkinliklerin bu anlamda etkisi çok büyük. 2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılacak olması Tarsus'u da oldukça önemli kılacaktır.''

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise önceki yıllarda Berdan Vakfı ve TEMSA ile birlikte düzenledikleri Tarsus Uluslararası Yarı Maratonunu geçen yıldan itibaren Sağlık ve Eğitim Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

Maratonun artık kurumsallaştığını vurgulayan Kocamaz, ''Tarsus'u sadece Türkiye'de değil, uluslararası arenada tanıtıyor. Bu maratonla insanları biraraya getirerek, dünya barışına da katkı sağlıyoruz. Organizasyonu sivil toplum kuruluşları ile dayanışma içinde yaparak, bir bütün oluşturuyoruz. Gelecek yıllarda daha büyük etkinlikler ve organizasyonlarla Tarsus'un adını daha iyi şekilde duyurmak istiyoruz. Tarsus, tüm medeniyetlerin, farklı dinlerin kesiştiği müstesna bir kenttir. Tarsus'u tüm dünyanın buluştuğu bir merkez olarak dünyaya tanıtmak istiyoruz'' diye konuştu.

Sağlık ve Eğitim Vakfı Başkanı Erhan Dumanlı da maratona katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 7. Uluslarararası Tarsus Maratonunun protokolü imzalandı.

İmza törenine SEV Vakfı Tarsus Okulları direktörü Charles Hanna ile belediye başkan yardımcısı Kerim Tufan ve organizasyon komitesi üyeleri katıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER