MOTOR SPORLARI

Yarıştan sonra bu otomobillere biniyorlar

Kimse evine iş götürmeyi sevmez ancak otomobil yarışçıları bu sınıflandırmanın dışında tutulabilir. onların garajları birbirinden farklı arabalardan geçilmez. en çok merak edilen şeylerden biri de, formula 1 gibi otomobil sporları arasında önemli yer tutan yarışlarda, kıyasıya rekabet eden...

Yarıştan sonra bu otomobillere biniyorlar - Sayfa 1

Kimse evine iş götürmeyi sevmez ancak otomobil yarışçıları bu sınıflandırmanın dışında tutulabilir. Onların garajları birbirinden farklı arabalardan geçilmez. En çok merak edilen şeylerden biri de, Formula 1 gibi otomobil sporları arasında önemli yer tutan yarışlarda, kıyasıya rekabet eden sürücülerin günlük yaşantılarında kullandığı otomobillerdir. İşte hız sınırı tanımayan o pilotların pist dışında seçtiği araçlar:

Yarıştan sonra bu otomobillere biniyorlar - Sayfa 2

Sebastian Vettel Kullandığı otomobil: Infiniti FX50 23 yaşındaki Formula 1'in en genç şampiyonu unvanını elinden bulunduran Sebastian Vettel, otomobillerine Julia, Kate, Kate'in kirli kız kardeşi, Randy Mandy gibi eğlenceli isimler veriyor. Otomobil kullanmayı çok sevdiğini her fırsatta dile getiren Vettel, bu nedenle her türlü aracı kullanabileceğini belirtiyor. BMW'nin elçisi olduğunu belirten Vettel, bu markayı kullanmaya özen gösterdiğini ifade ediyor. Ancak bugünlerde Vettel'in altında Infiniti FX50 bulunuyor. Infiniti'nin de Vettel'in Formula 1'deki takımı Red Bull Racing Team ile ortaklığı bulunuyor.

Yarıştan sonra bu otomobillere biniyorlar - Sayfa 3

Jenson Button Kullandığı otomobiller: Mercedes-Benz C63 AMG DR 520, 1970 VW Type 2 camper, 1978 Ferrari 512BB İngiliz sürücünün garajında yukarıda ismi yazılan otomobiller bulunuyor. Ancak Button'ın en çok kullandığı aracı 1978 Ferrari 512BB. Bu aracı satışa çıkaran Button'ın gerekçesi ise F1 pilotu olarak verdiği taahhütlerden dolayı bu aracı son sürat kullanma izninin olmaması.

Yarıştan sonra bu otomobillere biniyorlar - Sayfa 4

Lewis Hamilton Kullandığı otomobil: Mercedes-Benz GL Class 320 CDI Formula 1 sürücüsü Lewis Hamilton'un tercihi ise yedi kişilik, üç litrelik V6 dizel motora sahip Mercedes jip.