DÜNYADAN FUTBOL

Yattara Gine'yi galibiyete taşıdı

Yattara, Gine'nin 2012 Afrika Uluslar Kupası eleme grubu ilk maçında Etiyopya'yı yendiği maçta yıldızlaştı...

Yattara Gine'yi galibiyete taşıdı

Trabzonspor kaptanı İbrahim Yattara, ülkesi Gine'nin 2012 Afrika Uluslar Kupası eleme grubu ilk maçında Etiyopya'yı 4-1 yendiği maçta bir gol atıp, iki asist yaparak yıldızlaştı ve galibiyette başrolü oynadı.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da sağanak yağmur altında oynanan karşılaşmada geriye düşen Gine, 34. dakikada Yattara ile beraberliği yakaladı.

Hakemin karşılaşmayı sağanak yağmur nedeniyle 20 dakika durdurmak zorunda kaldığı ilk yarının bitimine iki dakika kala Yattara, bu kez Manisasporlu Omar Kalabane'ye yaptığı asist ile Gine'nin soyunma odasına 2-1 önde gitmesini sağladı.

Gine, ikinci yarıda yine Yattara'nın asistinde Karamoko Cisse ile farkı ikiye çıkardı ve ardından Kamil Zayatte'nin golü, 'Ulusal Filler'e 4-1'lik zaferi getirdi.

Gine Milli Takımı'nın Fransız teknik direktörü Michel Dussuyer, Yattara'ya karşılaşmada 90 dakika boyunca görev verirken oyuncuyu maçın uzatma anlarında alkışlar eşliğinde kenara aldı.

Diğer maçta Nijerya'nın Madagaskar'ı 2-0 yendiği eleme grubunda Gine, dünkü farklı galibiyetiyle averajla liderliğe yükseldi. Gine, grupta bir sonraki maçında 8 Ekim'de sahasında Nijerya'yla karşı karşıya gelecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER