SPOR MEDYASI

Yattara Survivor'dan elendi başkanın desteği tutmadı

Yattara, Survivor'da hemen her bölümde Trabzon'un ve Trabzonspor'un adını sürekli anmıştı. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta da bu sevgiye sms isteyerek karşılık verdi. Fakat Yattara eleme potasından kurtulamadı ve elendi.

Yattara Survivor'dan elendi başkanın desteği tutmadı

Sempatikliği ile Türk halkının gönlünde taht kuran, futbola 2015 yılında veda Yattara, Survivor 2016'dan elenmekten kurtulamadı.

Eleme potasına Nagihan ve Semih ile kalan Yattara, oy sıralamasında rakiplerinden geride kaldı ve Survivor'a veda etti.

TRABZONSPOR BAŞKANI OY İSTEDİ

Ekranların en çok izlenen yarışmalarından biri olan Survivor'da eleme potasına giren Trabzonspor'un efsane ismi İbrahim Yattara'ya dev destek geldi.

Destek çağrısını gerçekleştiren ise bordo mavili kulübün başkanı Muharrem Usta oldu.

Resmi twitter adresinden taraftara seslenen Usta, efsane ismin fotoğrafını paylaşarak "Yattara gidemez ona göre..." şeklinde mesaj paylaştı.

İbrahim Yattara

Yüzlerce kez paylaşılan bu mesaja taraftarların büyük çoğunluğu destek olarak Yattara'ya destek olunması gerektiğini söyleyerek yolladıkları sms oylarının fotoğraflarını paylaştı.

Bilindiği gibi Survivor'da en başarılı yarışmacılardan birisi olan Yattara, yarışmada hemen her bölümde Trabzon'un ve Trabzonspor'un adını sürekli anmıştı. Ayrıca Gineli eski futbolcu bir Trabzonlu yarışmacı tarafından eleme potasına sokuldu.

Aslen Akçaabatlı olan Yunus Günçe bu hafta bireysel dokunulmazlığı kazanmasıyla eleme potasına bir isim sokma hakkına sahip olmuştu. Yunus, elenmesi için Yattara'nın ismini verdi.

Survivor'da Gineli'nin potadaki rakipleri ise Nagihan ile Semih oldu. 

YATTARA MÜSLÜMAN MI?

Türk vatandaşı olduğunda İbrahim adını alan Yattara Müslüman olduğunu açıkladı.

Yattara'nın Poku lakabı ise estetik futbolundan dolayı, Gine'de takılmış. Ülkesinde eşini de Miss Poku diye çağırıyorlar. 

Yattara

YATTARA NASIL TÜRK OLDU? 

Futbola da ülkesi Gine takımlarından San Garedi'nin altyapısında başlayan Yattara Athlético de Coléah'ta top koşturdu. 2000'de Belçika ekiplerinden Royal Antwerp ile anlaşan Yattara ile Türk izleyicisi Trabzonspor aracılığıyla tanıştı. 

2003 yılında kariyerinin büyük bir kısmını teşkil eden Trabzonspor'a 400 bin dolar karşılığında transfer olan Yattara 'Karadeniz fırtınası' lakabını aldı. O Trabzon'u, Trabzon taraftarı da onu çok sevdi. 

Yattara

Trabzonspor kariyerinde iki Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Yattara, Türk vatandaşlığı için başvurma hakkı kazandı ve başvuruda bulundu. 29 Ekim 2010'da resmen Türk vatandaşı olan Yattara kendisine bir Türkçe isim de seçti ve İbrahim adını aldı. 

2013 yılında Belçika ikinci lig ekiplerinden La Louviere ile anlaşan Yattara 2015 yılında da futbolu bıraktı.

Yorumlar
TREND HABERLER