DİĞER HABERLER

Yeni şampiyon Tyson Fury!

2004 yılından beri unvanını koruyan Wladimir Klitschko'yu yenen İngiliz Tyson Fury, yeni dünya ağır sıklet boks şampiyonu oldu..

Yeni şampiyon Tyson Fury!

Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO), Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ve Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) şampiyonluk kemerlerine sahip 39 yaşındaki Klitschko ile 27 yaşındaki Fury  arasındaki maç Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Esprit Arena'da yapıldı.

Fury, 12 raundun sonunda üç hakemin ortak kararıyla 115-112, 115-112, 116-111’lik skorlarla Klitschko’yu yendi. Böylelikle Fury 4 federasyonun da kemerini Klitschko'dan alarak yeni dünya ağır sıklet boks şampiyonu oldu. 

Zirvede kazanan olmadı!

Fury çıktığı 25. karşılaşmasını da kazanırken, rakibi Klitschko ise 68. maçında 4. yenilgisini aldı. 

Karavan hayatı ile bilinen göçebe boksör Çingeneler Kralı lakaplı Fury 25. maçından da malup ayrılmadı. Yenilgizliğini sürdüren Fury rakiplerini daha önce 18 kez nakavt etmişti. 

Tyson Fury
Önlenemez yükselişi devam eden Fury, Wladimir'in 2004'ten beri olan yenilgisizliğine de son verdi.

Klitschko bu karşılaşmadan kaybettiği halde 18 Milyon Dolar gelir elde edecek. Fury ise kasasına 8 Milyon Dolar koydu. 

Tyson Fury

Fury'a Tyson ismi Mike Tyson'un 1988'de Spinks'i nakavt etmesinden sonra babası tarafından verilmişti. Bu şampiyonluğu kazanmasında onun vazgeçilmez destekçisi ise hem antrenörü hem de amcası olan Peter Fury idi.

Yorumlar