FUTBOL

Yeni transferden Fenerbahçeli iki isme övgü

Fenerbahçe’nin yeni transferi Roman Neustadter, çarpıcı açıklamalar yaptı...

Yeni transferden Fenerbahçeli iki isme övgü

Alman asıllı Rus oyuncu, Teknik Direktör Pereira’nın oturtmaya çalıştığı yeni anlayışa yabancılık çekmediğini, Schalke’de 1.5 yıl bu dizilişte görev yaptığını belirtti.

“Eğer iyi pozisyon alır ve sistemi iyi uygularsak rakiplerin bizi durdurması zor görünüyor.İşleri çok zor olacak” dedi.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Roman Neustadter, yeni sezonla ilgili Milliyet’e önemli değerlendirmelerde bulundu. Alman asıllı Rus savunmacı, hazırlık döneminde denenen 3-5-2 sistemini sevdiğini ve bu dizilişle rakiplerinin işinin zor olduğunu ifade etti.

Neustadter daha önce bu sistemde oynadığını ifade ederek “1,5 sene önce Schalke’de 3-5-2 düzeninde görev aldım. Bu sistemi iyi biliyor ve seviyorum. Çünkü iki forvet ile oynayabiliyorsunuz. Her zaman savunmada üç kişi ve onların önünde bir orta saha oyuncusu var. Baskı yapıp daha derin bir savunma oluşturabiliyorsunuz. Bence diğer takımlar için zor bir durum. Kanatlarımız karşı tarafı durdurursa ben boşa çıkıyorum. Ya da tersi durumda orta sahada boşa çıkan oyuncular oluyor. Eğer iyi pozisyon alır ve sistemi iyi uygularsak rakiplerin bizi durdurması zor görünüyor. İşleri kolay olmayacak” ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen Erdoğan'dan öyle bir şey istedi ki!

Farklı bir isim

Savunma ve ön libero bölgesinde görev yapan deneyimli futbolcu bu durumun kendisi için bir avantaj olduğunun altını çizerek, “Hem orta saha hem de savunmada oynayabiliyorum. Son 1.5 sezon savunma bölgesinde görev aldım. Oyun içinde durum değişebilir ama şu anda sistemdeki pozisyonumdan memnunum. Oyunu geriden oynamaya, kurmaya çalışıyorum. Atak başlangıcı yapmaya ve pozisyon üretilmesine yardımcı olmaya gayret ediyorum. Savunmada oynarken oyun kurmayı, orta sahada oynarken de defansif olmayı biliyorum” diye konuştu.

Neustadter savunmadaki iki partneri Kjaer ve Skrtel’den de övgüyle bahsetti ve şöyle devam etti:

“Kjaer’i Bundesliga’da Wolfsburg forması giyerken tanıyorum. Çok iyi bir oyuncu. Skrtel’e karşı da EURO 2016’da oynadım. İyi ve güçlü bir isim. Liverpool’da uzun süre forma giydi. Çok tecrübeli. Takım için böyle iki önemli ismin olması büyük avantaj.”

Galatasaray golcü futbolcunun peşinde
Yorumlar
TREND HABERLER