SÜPER LİG

Yesiç'ten Rıdvan Dilmen için şok iddia!

Bir dönem Altay ve Trabzonspor formaları da giyen eski Sırp futbolcu Miodrag Yesiç şok bir iddia ortaya attı

Yesiç'ten Rıdvan Dilmen için şok iddia!

Bir dönem Altay ve Trabzonspor formaları da giyen eski Sırp futbolcu Miodrag Yesiç, bordo-mavililerin formasını giydiği 1989-1990 sezonunda, Fenerbahçe ile oynanan maçta Rıdvan Dilmen'i sakatlamadığını savunarak, "Rıdvan, maçın kaybedildiğini görünce sahadan çekildi" dedi.

Geçen ay Bosna Hersek'in son şampiyonu Saraybosna'nın teknik direktörlüğüne getirilen Yesiç, geçmiş yıllarda Türkiye'ye transferini ve "kasap" lakabıyla anılmasına sebep olan Rıdvan Dilmen'le yaşadığı pozisyonu AA'ya anlattı.

Trabzonspor forması giydiği 1989-1990 sezonunda Rıdvan Dilmen'e yaptığı sert müdahalenin ardından "kasap" olarak anılmaya başlayan eski Sırp futbolcu, Dilmen'in sakatlanarak oyundan çıktığı o maça dair şunları söyledi:

"Ligin üçüncü ya da dördüncü haftasıydı. O dönem Fenerbahçe forması giyen Rıdvan ve Aykut (Kocaman) çok formdaydı. Her ikisi de sakattı ancak iğneyle bize karşı da forma giydiler. Skor 3-0 lehimizeydi. Biraz sert müdahalemden sonra Rıdvan oyundan çıktı ancak benim müdahalem onu sakatlamadı. Rıdvan, maçın kaybedildiğini görüp sahadan çekildi. Daha sonra ameliyat edildi. Sık sık sakatlanıyordu. Sakatlıklar kariyerini olumsuz etkiledi. Çok kaliteli bir futbolcuydu. Gerçek bu. Taraftarın sevdiği bir isim sakatlanıp ameliyat edilmek zorunda kalınca onlar da doğal olarak bir suçlu arıyor. Ben suçsuz olduğuma eminim. Daha sonra Rıdvan ile konuştum. Sakatlığının iğneyle oynamasından ve önceki sakatlığından olduğu konusunda mutabık kaldık."

"Üçüncü sezonumda 'İmparator Gel' diye tezahürat yaptılar"

Yesiç, Altay'a transferi tamamlandıktan sonra hem futbolcu hem de insan olarak İzmir'e adaptasyon sürecini çok çabuk atlattığını ve kentteki hayata kısa sürede alıştığını söyledi.

Kısa sürede "taraftarın sevgilisi" olduğunu kaydeden Yesiç, "Taraftar ilk sezonda beni 'Jesic Gel' diye tribüne çağırıyordu. İkinci sezon bu 'Kaptan Gel' oldu. Üçüncü sezonumda ise 'İmparator Gel' diye tezahürat yaptılar" ifadelerini kullandı.

Altay'daki 4 sezonun ardından Trabzonspor'a transfer olan Yesiç, bir sezon bordo-mavili takımın formasını giymişti.



"Fenerbahçe'ye transfer olmama az kalmıştı"

Trabzonspor'a transferi öncesinde o dönem Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapan Todor Veselinoviç'in kendisini sarı-lacivertli takıma çağırdığını belirten Yesiç, "Transfer olmama az kalmıştı. Yönetim Fenerbahçe'den ilk etapta üç futbolcu ve para, ardından beş futbolcu istedi. Fenerbahçe yönetimi bunu da kabul etti. Sanırım son transfer görüşmesinde bir de otobüs istenince, dönemin Fenerbahçe başkanı 'Üstüne bir de Rıdvan'ı verelim' diyerek sinirlenmiş ve transferimden vazgeçmiş" şeklinde konuştu

Yorumlar
TREND HABERLER