YAZARLAR

Yıkım haftası

Takımlarımızın bir oyun tarzı yok. Bu konuda en beğendiğim takım Başakşehir olmasına rağmen bu hafta beni hayal kırıklığına uğrattılar. Fenerbahçe’nin puan kaybetmesine, kötü futbol oynamasına alıştım ama Başakşehir’in kötü futbol oynamasına şaşırdım.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bu haftayı en karlı kapatan takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe kaybettiği 2 puana rağmen haftayı karlı kapattı. Alınan sonuçlara şaşırdım. Özellikle Başakşehir’in 4 yiyeceği aklımın ucundan bile geçmezdi. Galatasaray’ın Kayserispor karşısında zorlanması, Fenerbahçe’nin Bursa deplasmanında zorlanmasını bekliyordum. Fenerbahçe’nin 10 kişiye karşı oynayıp puan kaybetmesi ise futbolseverleri şaşırttı, Fenerbahçelileri çileden çıkardı.

Bu hafta yıkım haftası oldu diyebiliriz. Puan kaybına tahammülü olmayan takımların puan kaybına şahit olduk. Fenerbahçe bu hafta hoca kurbanı oldu. Oyuna müdahale etmekte çok gecikti. Kadro kurma noktasında da beğenmediğim işler yapıyor. Stoch bence bu takımda iş yapar. Eğer Emenike ve Wiel affediliyorsa kadroda alternatif olarak olmaları gerekir. Özellikle kanat oyunlarında Emenike büyük katkı sağlar. Wiel ise Şener’in son haftalardaki formsuzluğuna bakılınca alternatif olarak şans verilebilir.

Anlaşılıyor ki şampiyon şu takım veya bu takım demek bu yıl pek kolay olmayacak. Zor gol yiyen takımlar bir maçta 4 gol yiyebiliyor. Özellikle alt sıralardaki takımların da bu haftalarda puan kazanmaya muhtaç oldukları için yukarı sıradaki takımlarla oynadıkları maçlarda sıralamaya etki edecekler diye düşünüyorum. Takımlarımızın inişli çıkışlı form grafikleri de bana pek normal gelmiyor. Diğer liglerde takımların bir standardı var ama bizim ligde standart diye bir kavram yok. Takımlarımızın bir oyun tarzı yok. Bu konuda en beğendiğim takım Başakşehir olmasına rağmen bu hafta beni hayal kırıklığına uğrattılar. Fenerbahçe’nin puan kaybetmesine, kötü futbol oynamasına alıştım ama Başakşehir’in kötü futbol oynamasına şaşırdım.

Bu hafta 25 dakika 10 kişi oynayan Antalyaspor karşısında ne yapacağını bilmeyen Konyaspor’da beni şaşırttı. Ayağa pas yapan, rahat oyun oynayan Konyaspor bu hafta panikten ne yapacağını şaşırdı. Tribünde hayretler içerisinde izledim maçı. Aykut Kocaman bile çıldırdı. İsabetsiz ortalar, nereye atıldığı belli olmayan paslar hocayı da kızdırdı. Tribünleri dolduran ve görsel bir şölen sunan Konyaspor taraftarları da evlerine mutsuz döndüler. O soğuğa rağmen stada gelen taraftarların üzgün ayrılmasına sebep olmak Konyaspor’a yakışmadı. Antalya’dan gelen taraftarların takımlarına destek vermek için Konya’ya gelmeleri, takımlarını desteklemeleri güzel ama savaşa gelir gibi gelmeleri son derece ayıp! Geliş ve gidiş güzergahlarında yaptıkları terbiyesizlikleri biliyorum. Burada onların yaptıklarına yer verip ayıplarını yüzlerine vurmak isterdim ama bir Konyalı olarak bu platforma taşımak istemedim. Konyaspor resmi sitesinden olaylarla ilgili resmi açıklamayı yaptı. O yeterli diye düşünüyorum.

21.haftada da sürpriz sonular çıkabilir. Galatasaray, Rize deplasmanında zorlanacaktır. Puan kaybı bekliyorum. Başakşehir’e 4 atan Kasımpaşa Fenerbahçe deplasmanına gidiyor. Fenerbahçe evinde puan kaybetmez. Beşiktaş-Akhisar maçı için tahmin yapmak çok zor. Akhisar kolay kaybetmez ama Beşiktaş erken gol bulursa farka gidebilir. Başakşehir kazanır diye düşünüyorum. Umarım güzel maçlar izleriz.

Yorumlar
TREND HABERLER