SPOR GÜNDEMİ

Yıldırım Demirören acılar içinde kürsüye çıktı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in zor anları...

Yıldırım Demirören acılar içinde kürsüye çıktı
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdaş ile yaptığı "yayın" toplantısının olumlu geçtiğini ve gelecek adına konuştuklarını söyledi.  
 
Demirören, bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle dünkü toplantının ardından açıklama yapmak için geldiği kürsüye çıkmakta zorlandı.

Yıldırım Demirören ve Göksel Gümüşdağ, görüş ayrılığı olmadığını açıkladı.

SÜPER LİG A.Ş. İÇİN BÜYÜK UZLAŞMA

TFF yerine, naklen yayın haklarının Kulüpler Birliği bünyesinde kurulacak Süper Lig A.Ş. tarafından pazarlanması fikrine, Federasyon'dan da destek kararı geldi. Başkan Demirören 2017'ye kadar bazı aşamalardan geçilmesi gerektiğini belirtti.

Mali problemleri ve kavgayı çözeceğiz

Demirören, "Bu güzel fikir ideal ama altını doldurmamız gereken konular var. Önce, 'Ben değil, biz diye' düşünmeliyiz" dedi.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdaş ile yaptığı "yayın" toplantısının olumlu geçtiğini ve gelecek adına konuştuklarını söyledi.   
 
Kulüpler Birliği ile TFF'nin birbirinden ayrı menfat için çalışmayan kurumlar olduğunu ifade eden Demirören, şöyle konuştu:

"SORUNLARI GİDERMELİYİZ"
"Kulüp başkanıyken, ben de bugün gündemde olan Spor A.Ş. ile ilgili görüşleri savunuyordum. Artık sadece kulübü değil, Türk futbolunu idare eden başkanım. Bu güzel fikir ideal ama bunu yapmamız için altını doldurmamız gereken konular var. Bu gelişmiş ülkelerde yapılıyor ama gelişmiş. Bu gelişmiş ülkeler her anlamda ileri noktada. Ortak aldığımız kararla, TFF, Kulüpler Birliği Vakfı'nın komisyonuna aktif olarak katılacak ve Bakanımıza konuyu bildirme kararı aldık. Tekrar söylüyorum Avrupa'dan Türk futbolunun tek farkı, alt ligleri kendimiz finanse ediyor olmamız. Önce mali problemleri, kavgayı çözeceğiz, 'Ben değil, biz diye' düşüneceğiz. Sonra bunu destekeleyeceğiz." 

Federasyon ile iki ayrı taraf değiliz

Gümüşdağ, "TFF ile Kulüpler Birliği uyum sürecinde çalışıyor. Süper Lig A.Ş.'ye Başkan da sıcak bakıyor" diye konuştu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e öncelikle teşekkür ederek toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, futbolun her ferdinin aynı yolda ilerlediğini TFF'nin de bunun içinde olduğunu söyledi.

Gümüşdağ şöyle devam etti:
"Yıldırım Demirören'e ev sahipliğinde dolayı teşekkür ederiz. Birçok konuda hemfikiriz. TFF ile Kulüpler Birliği uyum sürecinde çalışıyor. Süper Lig A.Ş.'ye o da sıcak bakıyor. Komisyona TFF'den de ekip katılmasını söyledi ve 2017'ye kadar sorunların artmaması için PTT 1. Lig ve 2. Lig ve 3. Lig'i de içine kapsayan detaylı çalışma yapılacak. Kamuoyunda farklı algılar oluşturulmak isteniyor. TFF ile iki ayrı taraf değiliz. Profesyoneller tüm ligleri inceliyor. Hepimiz aynı yolda ilerliyoruz."

Acılar içinde kürsüye çıktı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle dünkü toplantının ardından açıklama yapmak için geldiği kürsüye çıkmakta zorlandı. Yardım ve destek alarak kürsünün yer aldığı platforma adım atabilen Demirören, belindeki ağrılar nedeniyle pazartesi günü yapılan toplantıyı da ertelemek zorunda kalmıştı. Demirören, basamakları inerken de acı içinde kaldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER