FUTBOL

Yıldırım Demirören: Ocak ayında 'Video Hakem' uygulamasına geçeceğiz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Video Hakem uygulamasına Ocak ayında geçeceklerini açıkladı.

Türki Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören Süper Lig'e gelecek yıl geçilecek video hakem sistemi için flaş bir açıklama yaptı.

"Futbolun içinde hakem hataları var. Hiç kimse Türk hakemlerinin adaletsiz olduğunu söyleyemez. Video hakem sistemi Avrupa'da kullanılmaya başlandı. Türkiye'de başlaması için ilk adımı attık, deniyoruz. Bu işe Almanya, İngiltere, İtalya herkes başlıyor. Biz de Göksal Gümüşdağ ile görüştük, bugün bu sürece başladık. Video hakem sisteminin sezon başına yetişmesi imkansız. Ocak ayında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Türk futboluna hayırlı olsun. Sezon başına yetişmesi imkansız çünkü eğitimleri uzun sürüyor. Almanya falan 1 sene hazırlandı buna. Yeni bırakmış hakemlerden de video hakem sisteminde yararlanabiliriz."

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ise, "1 yıldır Video hakem konusunda talebimiz vardı. Düşme veya şampiyonluğu etkileyecek bir ortamda bu uygulamadan uzak kalamayız. Serie A'daki tüm çalışmalara Yusuf Namoğlu da katıldı. Ocak ayında inşallah başlarız." şeklinde konuştu.

Yorumlar
TREND HABERLER