SPOR MEDYASI

Yıldırım Demirören yayın ihalesi rakamını açıkladı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Demirören yayın ihalesi rakamını açıkladı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yakın zamanda gerçekleşecek olan yayın ihalesine 6-7 firma girdiğini ve gelirin 600 milyon Dolar'a yükseleceğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TRT Spor’da canlı yayında eşi Revna Demirören ile birlikte demeç verdi. Türk hakemliğinin iyi yolda gittiğini dile getiren Demirören, TFF başkanlığının başarısını milli takım başarısıyla endeksli tutmamak gerektiğini söyledi.

Yıldırım Demirören

Hakemlerin durumu ile ilgili konuşan Demirören, “Formsuz olan hakemlerimiz oluyor. Ama baktığınız zaman Türk hakemliği iyi gidiyor. Türk hakemliği iyiye gidiyor. Cüneyt hocamız Türkiye’nin gururu oldu. Ali Palabıyık da iyi gidiyor” diye konuştu.

“EN İYİ OYNAYAN GALATASARAY”

Programa Yıldırım Demirören’in 9 yaşındaki oğlu Cemal Demirören de konuk oldu. Bilal Meşe’nin, “Bu sezon en iyi oynayan takım hangisi” sorusuna Cemal’in Galatasaray yanıtını vermesi dikkat çekti.

Rasim Ozan Kütahyalı Fenerbahçe'ye savaş açtı

YAYIN İHALESİ 600 MİLYON DOLAR

Ligi değerlendiren Demirören, “Fenerbahçe toparlıyor çok iyi kadrosu var. Yeni hoca geldi. Takımı toparlanması için zaman gerek. Fenerbahçe’nin muhakkak ikinci yarı bu yarışın içinde olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Yayın ihalesi konusunda 6-7 firmanın sıraya girdiğini ifade eden TFF başkanı, “Yayın ihalesi için 6-7 firma başvurdu bize. 600 milyon Dolar bekliyorum.” dedi.

Milli takımın İstanbul’da maç oynamasına sıcak bakmadığını söyleyen Demirören, “Kazakistan maçından önce Volkan’a yapılan’ı Volkan hak etti mi, milli takım hak etti mi? Biz gidiyoruz Konya’ya Antalya’ya omuzlarda taşınıyor. 18 yaşında Brezilya’ya karşı oynayan Ozan Tufan’ı seyirci yuhaladı. Niye? Neymar’dan çalım yedi diye” ifadelerini kullandı.

“Kulüplerimizde altyapı hocalarımızın ücretlerini biz ödeyeceğiz”

Türk hakemlerinin iyiye gittiğini belirten Demirören, Cüneyt hocanın Türkiye’nin gururu olduğunu ifade etti. TFF Başkanı, senede Türkiye’de 93 bin futbol maçının oynandığını vurgulayarak hakem hatalarının normal olduğunu vurguladı.

Demirören, turnuvalara katılmanın başarılı olduğunu da dile getirerek, “Hepimizin özlediği milli takımı oluşturmak 4-5 sene sürer. Ondan sonra kademe kademe yukarıya çıkacağız. Bugün altyapı için senede 8-9 milyon euro para harcanması lazım kulüplerde. Bugün yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Kulüplerimizde altyapı hocalarımızın ücretlerini biz karşılayacağız” dedi.

“Taraftar sayısında artış var”

Passolig’ten dolayı taraftarın azalmadığını ifade eden Demirören, “Türkiye’de taraftar ortalaması 13 bin. 4 büyükleri çıkarırsak, 4 bin. Geçen seneye oranla taraftar sayısında %30’a yakın bir artış var. Halk arasında Passolig için ‘fişleniyoruz’ algısı oldu. Ne alakası var? Bankada hesap açsan da bilgileri veriyorsun” diye konuştu.

“Fenerbahçe yarışın içinde olur”

Yayın ihalesi için 6-7 firmanın başvurduğunu ve 600 milyon Dolar gelir beklediğini söyleyen Demirören, ligdeki takımların durumu için ise şöyle konuştu:

“Başakşehir iyi gidiyor. 3-4 haftayı da böyle devam ettirebilirse, götürebilir. Osmanlıspor Avrupa’da da oynuyor, o yüzden biraz yorgunluk var. Fenerbahçe’nin iyi kadrosu var, toparlanır. Yeni bir hoca geldi, muhakkak yarışın içerisinde olurlar diye düşünüyorum”

Demirören, milli maçların İstanbul’da oynanmayacağını da sözlerine ekledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER