SÜPER LİG

Yıldırım Demirören'den Fatih Terim'i zorda bırakan açıklama!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, gündeme dair açıklamalar yapıyor

Yıldırım Demirören'den Fatih Terim'i zorda bırakan açıklama!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TRT Spor'da programa dahil olarak, gündemdeki olayları değerlendirdi.

Demirören, Fatih Terim'in, "Arda'yı kadrodan ben çıkardım ama Milli Takımı bırakma kararını kendisi verdi." sözlerinin aksine, "Yönetim olarak kararımızı anında hocamıza ilettik. Hocamız aynı fikirde olduğunu beyan ederek, futbolcunun uyanmasını bekledi." diyerek

İşte Yıldırım Demirören'in konuşmaları;

"ARDA İLE KONUŞMAMIZI ANLATAMAM"

"Arda olayını uçak indikten sonra öğrendim. Bana mesaj geldi. Olaydan hemen sonra öğrendim diyebiliriz. Tabii üzüldük. Olayın detayını öğrenmemiz gerekiyordu. Hocamızla görüştük. Hocamıza yönetim kurulu kararını belirttik. Arda beni aradı. Ama Arda ile ne konuştuğumuzu anlatamam. Arda ile aramızda özel bir konuşma.

"ARDA'NIN KONUSU AFFEDİLEBİLİRDİ"

Hocamız Arda'yı kırmızı kart göstermiş gibi düşündü. Arda'nın da görüşü alınarak bir metin hazırlandı. Hocamız affedilebilir bir duruma getirebileceğini düşünüyordu konunun. Arda'yı aradım milli takımı bıraktığını açıkladıktan sonra. Üzüldüğümü ve tatilinden sonra görüşmek istediğimi söyledim.

"BİLAL MEŞE'YE DAVA AÇMAMASINI SÖYLEDİM"

Ben TFF başkanıyım. Bizim konumumuz Mevlana gibi. Herkese kolumuzu açarız. Ben markamızı kazanmaya çalıştım. Arda gibi, bizler gibi kişiler, yaptığımız her harekette toplumsal düşünmeliyiz. Bilal Meşe'ye rica ettim. Bir TFF Başkanı, kardeşi olarak, "Arda'ya dava açma" dedim. Bilal Meşe dava açar mı bilmiyorum Arda hata da yapsa, o sözleri söylemiş de olsa, ben Arda'yı kazanmaya çalışırım. Biz hep onları kazanmaya çalışmalıyız.

"GAZETECİLERİN UÇAĞA ALINMASI MESELE YAPILDI"

Arda'nın bu hareketi neden yaptığını bilme şansımız yok. Yakınlarına söylediyse, onlar bilebilirler. Arda olayını bize kişisel kızgınlığı olanlar fazlasıyla büyüttü.. Gazeteciler uçağa ilk kez alınmıyor ki? Kulüplerde de aynı şekilde gazeteciler uçağa alınıyor. Bu bile mesele yapılıyor.

"ALT TARAFI BİR OYUNCUMUZ HATA YAPTI"

Arda'ya verdiğimiz metinde özür dilemenin bir adamlık olduğu yazıyordu Referandumdaki olay nedeniyle Arda'ya 1 yerine 3 vurdukları doğru, buna katılıyorum. Alt tarafı bir oyuncumuz bir hata yaptı. Arda hepimizin bir kardeşi. Arda da, Fatih Terim de bir dünya markası. Gazeteciler basın toplantısını terk edince, Arda o metni okumadı. Öyle duyum aldım. Kendi düşüncesini bilemem.

"TERİM'İN DÜŞÜNCESİ ARDA'YI BİLAL MEŞE İLE BARIŞTIRMAKTI"

Fatih Terim'in düşüncesi, Arda'ya metni okuttuktan sonra Bilal Meşe ile buluşturup, barıştırmaktı. Bu sezon bütçemize prim koymadık, bunu bile tartıştılar! TFF'de FETÖ soruşturması sonrası 150 kişi işten çıkarıldı. Temizlendi mi, devletin kurumlarında daha temizlenmedi. Biz, bize gelen bilgiler sonrası işten çıkarmalar yaptık, yapıyoruz.

"MİLLİ TAKIMI BIRAKMAK GİBİ BİR LÜKS OLAMAZ"

Milli takımı bırakmak gibi bir lüksün olmaması lazım. Kişinin yaşı geçmediyse.. Bunun yaptırımını da toplum uygular. Prim tartışması, Euro16'dan sonra yapılsaydı ne kaybedilirdi? Gruplarda bizimle aynı puanı alan Portekiz, şampiyon oldu. Futbol maçı bir şov, futbol maçı bir sinema, futbol maçı bir tiyatro.. Takımlarımızı başarıya göre tutmuyoruz ki...

"ŞAMPİYONLUK İÇİN DEĞİL EĞLENCE İÇİN"

Hedefi şampiyonluklara değil, futbolun eğlenceli yönlerine çevirmemiz lazım. 500 milyon Dolar olan yayın geliri, 5 sene sonra 800 milyon Dolar olmalı. Bunun için çalışmalıyız. Gelir gider dengesini eşitlemediğiniz sürece borçlanırsınız

Eskişehir-Göztepe finalinde 2 yarı toplam 38 dakika uzatma oynandı. Rekor olabilir. Bu işlerin bitmesi lazım... Yarın haberlerde çıkar, Eskişehir-Göztepe maçında o meşaleleri sokan emniyet mensubu da var!

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER