DÜNYADAN FUTBOL

Yıldırım ve Göçek de EURO 2012'de

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'a eşlik edecek hakem grubu belli oldu.

Yıldırım ve Göçek de EURO 2012'de
Ukrayna-Polonya ortaklığında Haziran ayında düzenlenecek 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2012) düdük çalacak FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'a eşlik edecek hakem grubu belli oldu.



Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, FIFA kokartlı Bahattin Duran ve Tarık Ongun, Çakır'ın yardımcılığını yapacak.

FIFA kokartlı hakemler Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek'in kale çizgilerinde görev alacağı, FIFA kokartlı yardımcı hakem Mustafa Emre Eyisoy'un da, yedek yardımcı hakem olarak, olası bir sakatlanma ve aksilik durumunda görev alması için atandığı kaydedildi.

Cüneyt Çakır ve UEFA'nın yeni belirlediği 5 yardımcısı, turnuvanın yapılacağı şehirlerden biri olan Varşova'da 30 Nisan-3 Mayıs arasında düzenlenecek EURO 2012 Hakem Hazırlık Semineri'ne katılacak. Seminerde, teorik hazırlığın yanı sıra, 2 Mayıs Çarşamba günü atletik testlerin ve koşuların yapılacağı belirtildi.

Tarihi bir başarı göstererek, 4 yılda bir düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alacak 12 Avrupalı hakemden biri olmayı başaran Cüneyt Çakır, 16 yıl aradan sonra şampiyonada maç yönetecek ilk Türk hakemi olacak.

Toplam 2 ülkede ve 8 şehirde yapılacak şampiyona 8 Haziran Cuma günü başlayıp, 1 Temmuz Pazar günü sona erecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER