Younès Belhanda Kimdir?

Tam Adı: Younès Belhanda Doğum Tarihi: 25 Şubat 1990 1990 tarihinde Fransa'nın Avignon kentinde dünyaya gelen Younes Belhanda, gençliğini Aramon kentinde geçirdi. Ailesi aslen Fas'ın Taza şehrinden gelen Belhanda futbol kariyerine büyüdüğü şehrin takımı Racing Club Amaron'da başladı. Wolfburg Dimata'yı 10 milyon euro'ya transfer etti Racing Club Amaron'da geçen bir yılın ardından MJC Avignon takımına transfer olan Belhanda, Jean-Cristophe Gleyze tarafından bir libero olarak eğitildi. Yıldız futbolcu daha sonra yaptığı açıklamalarda Gleyze'den övgü dolu sözlerle bahsederken "Bir teknik direktörden...

Younès Belhanda

Tam Adı: Younès Belhanda

Doğum Tarihi: 25 Şubat 1990

1990 tarihinde Fransa'nın Avignon kentinde dünyaya gelen Younes Belhanda, gençliğini Aramon kentinde geçirdi. Ailesi aslen Fas'ın Taza şehrinden gelen Belhanda futbol kariyerine büyüdüğü şehrin takımı Racing Club Amaron'da başladı.

Wolfburg Dimata'yı 10 milyon euro'ya transfer etti

Racing Club Amaron'da geçen bir yılın ardından MJC Avignon takımına transfer olan Belhanda, Jean-Cristophe Gleyze tarafından bir libero olarak eğitildi. Yıldız futbolcu daha sonra yaptığı açıklamalarda Gleyze'den övgü dolu sözlerle bahsederken "Bir teknik direktörden daha fazlası. Babam Gard'da çalışmaya ve yaşamaya başladığından beri beni evden antrenmana, antrenmandan eve getirip götüren kişi oydu. O ve MJC Avignon olmadan diğer kulüpler tarafından asla keşfedilemezdim" diyor.

NASIL BİR OYUNCU?

1.77cm boyundaki Belhanda, yüksek tekniği ve oyun görüşü ile dikkat çekiyor.

Kariyerinde özellikle forvet arkasında oynadığı maçlarda etkili bir performans ortaya koyan yıldız futbolcu hücum hattının solunda da forma giyebiliyor.

Bonservisi Dinamo Kiev'de olan ancak geçen sezonu Nice'de kiralık olarak geçiren Belhanda gösterdiği performans ile tekrar Avrupa kulüplerinin radarına girmeyi başardı.

NE YAPTI?

13 yaşında iken Lyon, Marsilya, St. Etienne ve Montpellier tarafından takip edilmeye başlayan Belhanda tercihini Montpellier'den yana kullandı. Faslı futbolcu zaman içinde defansif bir orta sahaya evrildi. Belhanda 2007-08 sezonu sonuna doğru Fransa 4. Ligi'nde mücadele eden rezerv takıma yükseldi. Bir yandan U-19 takımında bir yandan da rezerv takımda mücadele eden futbolcu bir ulusal gençlik turnuvası Coupe Gambardella'yı kazanan kadroda yer aldı.

TREND HABERLER