YAZARLAR

Yürüyerek maç kazanılmaz!

Yürüyerek maç kazanılmaz!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Takımın üzerindeki baskıyı ve stresi anlıyor ve bir noktada hak veriyorum. Ama Fenerbahçe forması giyiyorsanız bu kadar vurdumduymaz olma şansınız yok. İçerde yatan başkan ve yöneticiler, Fenerbahçe’li oyunculardan daha çok yatmıyordur. Futbolcular Başkanları yok diye paralarını mı alamıyor? Gayet güzel alıyorlar. Dışarıda olup bitenlerden etkileniyor olabilirler ama bu sahada gezmeleri bahane olamaz. O sahaya çıkabiliyorlarsa formalarının hakkını vermeleri gerekmektedir.

Aykut Kocaman son zamanlarda enteresan taktiklere imza atmaya çalışıyor. Her denemesinde puan kaybediyoruz. Özellikle Özer konusundaki ısrarını hala anlayamadım. Özer’den kanat oyuncusu olmaz. Özer, Alex olmaya çalışıyor ama beceremiyor. Aykut hoca ise onu kanatta oynatıyor. Caner’deki düşüşün sebebi bilinmiyor. Aykut hoca hiçbir oyuncusuna Stoch’a yardım edin diyor mu acaba merak ediyorum. Ondan başka gayret eden yok. Cristian sahada var ama uyudu uyuyacak. Bu takım bir iki oyuncusundan yoksun olunca dağılıyor. Benim şu birkaç yıldır gördüğüm ama yönetim ve hocanın göremediği ORTA SAHA OYUNCUSU EKSİKLİĞİ’ni neden göremiyorlar. Bu takımın orta saha yükünü Selçuk Şahin ve Cristian çekemez. Her iki oyuncudan bunu beklemek yanlış olur. Oyunu iki yönlü oynayabilecek Emre tarzında oyuncular transfer edilmelidir. Selçuk Fenerbahçe formasını giydiği günden beri bu takımda işinin olmadığını belirttim. Bilica, Cristian, Özer ve Selçuk bu takımın oyuncuları olamaz. Bu soruyu Fenerbahçe taraftarına soralım, ilk beşte bu dördü yer alır. Yorumlarınıza da Fenerbahçe’de görmek istemediğiniz 5 oyuncuyu yazarsanız birlikte bir değerlendirme yapmış oluruz.

Samsunspor maçı, Galatasaray ile olan puan farkını kapatmak için bir fırsattı ama bunu değerlendiremediler. Samsunspor’da Gekas çok iyiydi. Onu bu kadar rahat oynatma nedeni neydi acaba? Gol yollarında çok etkili bir isim olduğunu bilmiyor muydu? Yoksa Gekas’ı tanımıyorlar mıydı? Tanımıyorsanız o kendisini tanıştırdı. Hem de 3 gol atarak. Kadro olarak Samsun takımını beğendim. Devre arası iyi transferler yaptılar. Murat Ceylan, Gekas, Uğur Boral, Serdar Özkan gibi iyi isimleri kadrolarına kattılar. Kalecileri Ertuğrul’da Fenerbahçe’den kiralıktı. Netice itibari ile Samsunspor hak ettiği bir galibiyet aldı. Fenerbahçe defansını çok zor durumda bıraktılar.

Derbi…

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı derbi öncesinde değerlendirdiğimizde ikisinin de eksik oldukları taraflar var. Fenerbahçe maç içerisinde bir var bir yok. Aynı devre içerisinde bile çok iyi ve çok kötü oyun sergileyebiliyor. İlk devre iyi oynayıp, ikinci devre oynayamayabiliyor. Bazen de tam tersi oluyor. Fakat Beşiktaş’ın oynadığı futbol, futbol değil. Taraftarını memnun edecek kapasiteye hiç gelemedi. Özellikle Quaresma’nın kırmızı resmen ihanettir. Derbi olduğunu bile bile bu hareketi gereksiz yere yapması taraftarı da çileden çıkartmıştır. Ben derbide Fenerbahçe’yi bir adım önde görüyorum. Beşiktaş son maçta verdiği sakatlar ve cezalı oyuncularından dolayı oldukça sıkıntı yaşayacaktır. Derbilerin atmosferi farklıdır. Hiç belli olmaz. İnşallah güzel bir maç izleriz.

Dün akşam şirketimizin Proje Müdürü Utku beyin Beşiktaş ile ilgili yazdıklarını, daha doğrusu sitemini sizinle paylaşmak istedim. Kendisi çok koyu bir Beşiktaş’lıdır. Muhtemelen dün akşam tüm Beşiktaş’lılar bu şekilde isyan ettiler.

“Kafayı yiyecem ben ya böyle bir takım olamaz ya”

“Q7 bu hareketi yapamaz ya”

“Beşiktaş 6 maçtır kazanamayan ve bir sürü eksiği olan bir takıma yenilemez”

“10 saatte İstanbul’a zar zor gelmiş, canı çıkmış bir takıma karşı bu kadar sahadan silinemez, Yazıklar olsun, Fener bizi çok rahat yener”

“Veli, Simao, Edu, Tanju ve Ekrem’le mi yeneceğiz sizi?”

“Yılmaz Vural gelsin Beşiktaş’ın başına, Tayfur iyi hoca olsa takımdaki gereksizleri gönderirdi zamanında”

“Q7 hareketi ile taraftara ve kulübe ihanet etti. Yaptığı hareket Amerikan güreşi oyunlarında seyrettiğimiz bir hareketti”

Muhtemelen bir çok taraftar aynı şekilde sitem ettiler. Taraftar kendi takımında oynayan oyunculardan her zaman en iyisini bekler. Aldığı paralara göre beklenti düşük bile. O paraları alıyorlarsa oyun içerisinde de hakkını vermek zorundalar. Sadece alacağı para için Türkiye’ye gelecek oyuncu gelmesin diyoruz ama onu transfer edenler ne düşünüyor acaba? Bu işin asıl sorumlusu yöneticilerdir. Ülkemizde oyunculara bu kadar bol keseden para verilirse olacağı buydu zaten.

Derbide bol gol olsun, kaliteli maç olsun, heyecanlı bir maç olsun…

Yorumlar
TREND HABERLER