MAÇ ANLATIMLARI

Zekeriya Alp Cüneyt Çakır'a övgüler yağdırdı

2014 Dünya Kupası'nda Arjantin - Hollanda maçını yöneten Cüneyt Çakır'a övgü yağıyor..

Zekeriya Alp Cüneyt Çakır'a övgüler yağdırdı
40 yıl sonra Türk hakemliğini yücelten isim olarak tarihe geçen Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası yarı finalinde yönettiği Arjantin - Hollanda maçının yankıları devam ediyor.

Doğan Babacan'dan sonra ilk kez bir Dünya Kupası finallerinde düdük çalarak tarihe geçen Cüneyt Çakır'a ilk övgü Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp'ten geldi.

Zekeriya Alp, Çakır'ın hatasız bir yönetim sergilediğini belirterek, "120 dakikayı zaten büyük bir heyecan içerisinde izledim. Daha sonra yattım ancak uykumda yine maçla ilgili didiştiğimi hissedince, bu sefer uyku ilacına başvurdum. Bu sabah uyandığımda Cüneyt'in başarısını daha iyi tahlil ediyordum. Bir defa santrayla birlikte hakemin koşuş pozisyonunun neresi olacağını o kadar iyi gösterdi ki dünyaya. İzleyin diğer hakemlerin yönettikleri maçları, hiçbirisi bu ters koşuşu yapamadı. Hatasız yönettiği maçı bırakın, her düdüğü ders niteliğindeydi" dedi.

DÜNYANIN EN İYİ KONDİSYONUNA SAHİP HAKEM
Zekeriya Alp, Cüneyt Çakır'ın başarısındaki en önemli faktörün kondisyonu olduğuna dikkat çekerek, "120 dakika bittiğinde bir 90 dakika daha çıkartacak nefese sahipti. O'nun bu hali FIFA'da vazgeçilmez olan ismi gerektiriyor" diye konuştu.

MÜTHİŞ OYUNCU
MHK Başkanı Alp, Cüneyt Çakır'ın çok iyi bir futbolcu olduğuna da değinerek, "Özellikle seminerlerde yapılan çift kale maçlarda O'nu durdurmak imkansız oluyor. Belki futbolcu olarak devam etseydi yine vazgeçilmez bir isim olacaktı ama bence hakemliği tercih edip, şu anda tarihe geçmesi daha mükemmel oldu. İyi ki futbolculuğa devam etmemiş" şeklinde konuştu.

FIFA NE ZAMAN İSTERSE O ZAMAN DÖNER
Zekeriya Alp, konuşmasının son bölümünde Cüneyt Çakır'ın Türkiye'ye dönüşü hakkında da bilgiler verdi ve sözlerini şöyle tamamladı;

"Final maçında bir görevi olup olmayacağını, Brezilya'dan ne zaman ayrılacağına FIFA karar verecek. Elbette İstanbul'a dönüşünde O'na havalimanında gereken karşılamayı yapacağız."
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER