YAZARLAR

Zoraki Doğrular

Zoraki Doğrular

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]
Soru şu;  
 
Eskişehir maçı dışında ligde maçlarını zorlanarak, tek farklı skorlarla kazanan Fenerbahçe'nin liderliğini bir başarı olarak kabul edip takdir mi etmeliyiz?  
 
Yoksa sezonu 3 ay önce açan toplam 16 maç (9 resmi 7 hazırlık) oynayıp hala sistem ve organizasyon sorunu yaşayan Perreira'yı eleştirmeli miyiz?  
 
Futbol sonuç oyunu ise, sonuçta Fenerbahçe lider ise, ozaman kazanan herzaman haklıdır.

Belki Sow'un satılması, belki de Diego'nun sakatlığı yardımcı oldu Perreira'nın doğru sistemi (4-3-3) bulmasına. Volkan Şen ve Markoviç transferleriyle de puzzle tamamlanmış oldu.  
 
Orta saha kurgusunu M.Topal, Ozan ve Meireles'ten kuran Perreira'nın bu tercihi, ofansif açıdan yetersiz kaldı. Maç içinde M.Topal 12 kez Alves ile, 8 kezde Kadlec ile pas alışverişinde bulunmuş. Yani Alves'ten alıp Kadlec'e vermiş topu yada tam tersi. Oysaki o bölgedeki oyuncu topu defanstan alıp ya yüzü rakip kaleye dönük olan beklere vermeli yada kendisi dönüp ilerdeki oyunculara paslamalı. Yani diğer adıyla bloklar arasındaki bağlantıyı kurmalı.  
 
Sadece bu yüzden bile Souza döndüğünde o formayı tekrar alacaktır. Formasını geri alması gereken diğer bir oyuncuda Diego. İlk ve son 30 dk'da rakibinden üstün oynarken bile Fenerbahçe, bir play maker oyuncu eksikliğini hissetti. Üstelik yeni sistemde Diego sol kanata mahkum kalmayacağı için rakip kaleye daha yakın oynayıp, skora daha çok katkı yapabilir.  
 
Bu sezonki transferlerden en çok Nani, takımı ile özdeşleşmiş. Agresifliği, isyanı, hırsı ve skora katkısı ile günden günede form tutuyor. Markoviç'i çok beğendim, hızlı ve yetenekli oyuncu. Hasan Ali bulduğu şansı çok iyi değerlendirdi. Hem defansif açıdan nerdeyse kusursuz oynadı hemde müthiş bir asist yaptı. Şener yorgun göründü, maç boyunca hücum aksiyonlarının %43'ünü Şener'in kanatından yaptı Bursaspor, üstelik golüde yine o kanattan buldu, rotasyon zamanı geldi gibi. Fernandao standartları olan bir golcü, kötüde oynasa rakip defans ile boğuşup arkadaşlarına yardımcı oluyor ama Fenerbahçe tek forvetle oynamaya devam edecekse, Van Persie form tuttuğunda yedek kalmalı,s ağ ve sol kanatta yetenekli ve hızlı futbolcuları olan bu takımda daha doğru bir tercih olur.

Son bir not: Bir çok defa beden dili seminerlerine katıldım, Van Persie oyuna girerken aleni bir şekilde hocasına tepkiliydi. Perreira'da onun golünde sevinmedi. Buna bir kriz demek doğru olur mu bilemem ama Pereira burada haksız değil...

Yorumlar
TREND HABERLER