BASKETBOL

12 Dev Adam ilk galibiyetini aldı

Türkiye, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki 2. maçında karşılaştığı Büyük Britanya'yı 70-84'lük skorla devirerek ilk galibiyetini aldı. Büyük Britanya-Türkiye maçının dakika dakika özeti...

12 Dev Adam ilk galibiyetini aldı

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda D Grubu'ndaki ikinci maçında Büyük Britanya ile karşı karşıya geldi. 12 Dev Adam Britanya'yı devirerek organizasyondaki ilk galibiyetini aldı.

BÜYÜK BRİTANYA: 70 - TÜRKİYE: 84 (MAÇ SONUCU)

İLK ÇEYREK SONUCU
BÜYÜK BRİTANYA: 18 - TÜRKİYE: 23
Karşılaşmaya Melih Mahmutoğlu'nun 3'lüğüyle başlayan millilerimiz, Büyük Britanya'nın üst üste gelen üç 3'lüğünü durduramadı. Ay-yıldızlılar bu dakikalarda Semih Erden'le pota altından sayılar üretti. Geriden gelen 12 Dev Adam, ilk çeyreği 23-18'lik skorla önde tamamladı.

DEVRE
BÜYÜK BRİTANYA: 36 - TÜRKİYE: 49
İkinci çeyrekte ay-yıldızlılar hücumda sorun yaşamadı. 12 Dev Adam'da Sinan Güler, Cedi Osman ve Furkan Korkmaz potaya penetre ederek buldukları sayılarla farkı açtı. Ancak Büyük Britanya, 2. periyotta da bulduğu 3'lüklerle farkı eritmeyi başardı. Britanya'nın bulduğu sayılara Furkan ve Cedi'nin çeyrek sonuna doğru etkili oyunuyla cevap veren 12 Dev adam, farkı çift hanelere kadar çıkardı. Bu çeyrekte 3'lük atışlarında iyi yüzdeyle oynayan 12 Dev Adam, ilk yarıda soyunma odasına 13 sayı farkla önde gitti.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUCU
BÜYÜK BRİTANYA: 54 - TÜRKİYE: 64
Ay-yıldızlılar, 3. çeyreğe Melih Mahmutoğlu'nun 3'lüğüyle başladı. Britanya Melih'in 3'lüğüne cevap verse de Semih Erden'in smacı mola aldırdı. Bu periyodun ilk 4 dakikası, karşılıklı basketlerle geçildi. 5. dakika geride kalırken Melih Mahmutoğlu, bu çeyrekteki 2. üçlüğünü buldu ve farkı 16'ya çıkardı. Melih, bu sayıyla birlikte maçtaki 5. 3 sayılık isabetini bulmuş oldu! Britanya, Gabriel Olaseni'nin pota altından bulduğu sayılar ve Ben Mockford'un 3'lüğüyle farkı son 2 dakikaya girilirken 9 sayıya kadar indirdi. Bu dakikalarda skor üretmekte zorlanan 12 Dev Adam'da Melih Mahmutoğlu tekrar devreye girdi ve bulduğu basket-faul ile farkı yeniden çift hanelere taşıdı. Periyodun sonlarında hücumda sıkıntı yaşayan millilerimizde Furkan Korkmaz, son saniyelerde bulduğu smaç ile farkı 10 sayıda tutmayı başardı ve 12 Dev Adam 4. çeyreğe 64-54 önde girdi.

Büyük Britanya - Türkiye maçından çarpıcı karelerBüyük Britanya - Türkiye maçından çarpıcı karelerBüyük Britanya - Türkiye maçından çarpıcı karelerBüyük Britanya - Türkiye maçından çarpıcı karelerHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER